Huizenplan
Image default
Financieel

Banken verliezen het van andere financiële bedrijven

De eerste scheurtjes bij de Nederlandse banken beginnen zich te vormen. Waar ze jarenlang het alleenrecht en bijna het monopolie hadden als het gaat om geld verstrekken of beleggen is dat de laatste 5 jaar sterk aan het veranderen. Er zijn veel bedrijven uit de grond gekomen die deze opties ook aanbieden. Vaak word je hier als consument ook nog beter geholpen dan bij een bank. Waarom dan? Dat lees je hier in onze blog.

Aantrekkelijk rendement 

Een groot voordeel wat commerciële bedrijven hebben is het aantrekkelijke rendement wat zij zowel investeerders als geldleners kunnen bieden. Deze ligt bijvoorbeeld bij Bufr NL tussen de 5% en de 7%. Verder is er voor investeerders ook het 1e recht van hypotheek. Hierdoor is er een grote hypothecaire zekerheid. In de lening met hypothecaire zekerheid is vastgelegd dat het onroerend goed als onderpand dient voor de verstrekte lening. Financiers krijgen in dit geval het eerste recht van hypotheek bij het aangaan van de lening. Het eerste recht van hypotheek wordt ingeroepen als de geldlener niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Beste wel belangrijk dus en dit is bij banken zeker niet altijd zo goed geregeld. Daarom kan het dus voordelig zijn met een partij als Bufr Nederland samen te gaan werken.

Duidelijk en overzichtelijk

Je zou denken dat dit een soort basisvereiste is, maar bij veel banken is het vaak erg onduidelijk wat je nou moet aflossen en kan je hier moeilijk inzicht inkrijgen. Je moet vaak lang wachten op je papieren en kan niet overal toegang krijgen tot je documenten. Bij commerciële partijen gaat dit vaak via een online portaal waar je 24/7 toegang tot hebt. Super overzichtelijk en voorzien van handige help & support tools. Hierin kan je zien wanneer je aflossingen plaatsvinden en als investeerder zie je hier je rendement wat je aan het opbouwen bent. Superhandig en overzichtelijk. 

Persoonlijke aandacht en goede match

Anders dan bij een bank wordt er eerst een groot onderzoek gedaan en een persoonlijk profiel van zowel investeerders als geldleners gemaakt. Op basis van hun behoefte en financiële situatie worden zij vervolgens dan aan elkaar gematched door een professioneel team. Je bespreekt jouw wensen en plannen met een financieringsadviseur. Hij of zij maakt de aanvraag compleet en geeft je vervolgens toegang tot je eigen online portaal. Een actueel taxatierapport en financiële onderbouwing vormen het uitgangspunt van de aanvraag. Je levert ze aan via een online portaal. Zo verloop het proces soepel en gemakkelijk. Je hoeft dus niet dagen op een antwoord te wachten.

Gerelateerde artikelen

Last van een debiteur

Uw factuur door incassobureau in Breda laten incasseren.

Laat uw boekhouding doen door een specialist. Horecaboekhouder.nl