Huizenplan
Image default
Bedrijven

Kom alles te weten over led bij ledonline.nl

Op het gebied van licht bestaan allerlei grootheden en eenheden. We lichten ze toe.

Lichtsterkte – ook wel lichtintensiteit genoemd – geeft de hoeveelheid licht aan die een lamp in een bepaalde richting zendt. De eenheid van lichtsterkte is cd: candela.Bij lichtstroom gaat het om de totale hoeveelheid licht die een lamp in een bepaalde tijdseenheid uitstraalt. Als eenheid geldt lm oftewel lumen.Met lichtrendement bedoelt men de verhouding tussen de lichtstroom en het opgenomen vermogen. Lichtrendement, ook wel aangeduid als specifieke lichtstroom, wordt uitgedrukt in lumen per Watt: lm/W.Verlichtingssterkte of verlichtingsdichtheid is de uitstraling op een oppervlak. Het gaat er hierbij om hoeveel licht een oppervlakte ontvangt. De sterkte kent als eenheid lux.Luminantie gaat over de reflectie van licht in een bepaalde richting. Het symbool dat in dit geval gehanteerd wordt is L.

Het symbool Q staat voor lichtenenergie. Bij deze eenheid gaat het om de hoeveelheid licht in een bepaalde tijd.

Wat vind jij van ledonline.nl? Wij kunnen deze online lampenwinkel én lichtadviseur wel waarderen!

De website ledonline.nl bestaat uit een aantal handige categorieën:

  • led concepten;
  • led producten;
  • service en inspiratie;
  • contact.

Bij concepten kun je denken aan ledlampen die speciaal zijn ontworpen voor woonhuizen,  winkels en showrooms. Aanvullende categorieën zijn etalage-, kantoor- en horeca verlichting. De lampen worden in zijn algemeenheid omschreven. Aanvullend staan de belangrijke eigenschappen van afzonderlijke ledlampen vermeld. Per branche wordt uitgelegd waar je op moet letten als je nieuwe lampen gaat kopen en welke soort armaturen geschikt zijn. Panelen en downlight armaturen blijken bijzonder geschikt te zijn voor kantorenpanden en scholen bijvoorbeeld. Een modern paneel past exact in gangbaar systeemplafond. Een downlight lamp geeft gericht licht richting een bureau of vergadertafel. In vergelijking met een spot verspreidt een downlighter het licht meer. In deze innovatieve lamp zit een speciale lens verwerkt.

Wil je weten voor welke ledlampen je moet kiezen als je je eigen shop, kroeg of praktijk hebt? Je leest het op ledonline.nl: een interessante website van een professionele groothandel in LED. Heb je na het checken van de site nog extra informatie nodig, neem dan contact op via info@ledonline.nl of 076-2003133. Succes!

https://ledonline.nl/