Huizenplan
Image default
Bedrijven

Kun je een boxspring kopen zonder matras?

Wanneer je een goed bed koopt dan ga je er van uit dat een ledikant of een boxspring een matras heeft. Maar, je hebt niet direct een matras nodig. Je kunt een boxspring kopen zonder matras. Er zijn allerlei boxsprings in gangbare maten. Een aantal voorbeelden zijn 160×200 cm, 180 x 200cm, en zelfs 180 x 220 cm is een gangbare maat voor een boxspring.

Waarom een boxspring kopen zonder matras?

Redenen om te kiezen voor een boxspring zonder matras kunnen erg uiteenlopend zijn. Wanneer je een boxspring koopt zonder matras dan koop je dus in principe enkel het onderstel. Dus je koopt enkel de box met de vering. Wat we zien is dat mensen diverse redenen hebben om te gaan voor deze optie.

Het kan zijn dan het huidige matras nog helemaal goed is, of je hebt ergens anders al een matras gekocht.

De boxspring is erg populair en de laatste jaren zien we dat steeds meer mensen voor een boxspring gaan. Dit is ook helemaal niet zo gek, want een boxspring is een van de meest comfortabele bedden die er te krijgen is op de markt. Het is wel belangrijk om te weten dat enkel de box het bed niet helemaal compleet maakt. Zeker het matras en de matrasstopper zijn erg belangrijke factoren dien het verschil maken tussen een comfortabel bed en een bed dat minder lekker ligt.

Je kunt dus een boxspring zonder matras kopen, maar het is wel belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis van de wereld van matrassen. Of een matras wel of niet comfortabel is, is puur afhankelijk van gewicht, persoonlijke voorkeur, en de houding dier je aanneemt tijdens het slapen.

Het beste is om de matrassen fysiek uit te proberen. Ga dus gerust een keer in de winkel langs.