Huizenplan
Image default
Bedrijven

Meer plezier van je hardhout creaties met hardhoutschroeven

Ben jij klaar voor een klusje in de tuin zodat je in het voorjaar lekker van je tuin kunt genieten? Of je nu een tuintafel set in elkaar wilt zetten of een houten speeltoestel voor de kinderen, als je werkt met hout dat hard is dan heb je hardhoutschroeven nodig. En als je nu denkt, is dat echt zo? Dan kunnen we daar een kort en bondig antwoord op geven. Het antwoord is volmondig ja. Waarom we daar zo stellig in zijn leggen we je met alle plezier uit in dit artikel. Na het lezen van dit artikel zul je zelf ook volmondig beamen dat je voor sommige klussen speciale materialen nodig hebt.

Geen splijtend hout meer

Het eerste voordeel van het gebruik van speciale hardhoutschroeven als je werkt met sterk hout is dat je geen last meer hebt van het splijten van het hout bij het bevestigen van de materialen. En dat scheelt een hoop frustratie. Niks zo vervelend als je een bouwpakket in elkaar aan het zetten bent en dat dan één van de onderdelen stuk gaat. Ga dan maar eens op zoek naar vervangende onderdelen. Dat kost niet alleen tijd, het kost ook geld. En het is vaak nog maar de vraag of je makkelijk aan die vervangende onderdelen kunt komen. Met de juiste materialen voorkom je dit soort tegenslag.

Hardhoutschroeven kunnen hardhout vast zetten

Hardhoutschroeven zijn speciaal ontwikkeld om hout dat heel hard is vast te zetten. De exemplaren zijn zo gemaakt dat ze bestand zijn tegen de hardheid van het materiaal en dat moeiteloos kunnen bewerken. Hout is een levend materiaal en deze speciale schroef weet precies hoe daarmee om te gaan. De exemplaren draaien zich moeiteloos in het materiaal en blijven goed zitten. Ze zijn zo gemaakt dat je zonder weinig inspanning door het harde materiaal heen komt.

Als het nodig is ook weer eruit te halen

Een eerste vereiste is natuurlijk dat hardhoutschroeven goed blijven zitten. Dat doen ze zeker. Toch kan het soms zijn dat je de bevestigde materialen ook weer uit elkaar wilt halen. En dan wil je dat dit soepel gaat. Als je de speciale modellen gebruikt dan kunnen we je geruststellen. Als je de onderdelen uit elkaar wilt halen, dan gaat ook dat eenvoudig en soepel. De modellen hebben een speciale vorm waardoor ze zich moeiteloos in en uit het hout draaien zonder dat ze losschieten als je dat niet wilt.

Geen roest of schroeven die los gaan zitten met hardhoutschroeven

Met hardhoutschroeven hoef je je ook geen zorgen te maken dat de schroeven gaan roesten en daardoor niet meer goed hun werk kunnen doen. Het materiaal waarvan deze modellen zijn gemaakt is bestand tegen de eigenschappen van hardhout en ook de sappen die nog in het hout kunnen zitten. Waar andere materialen dan vaak gaan roesten, zullen deze modellen daar geen last van hebben. Zo voorkom je dat de schroeven los gaan zitten of zichzelf uit het hout draaien. Als je eenmaal deze houtschroeven gebruikt hebt wil je niet meer anders.