Huizenplan
Image default
Dienstverlening

Hoe schilder je een trap?

Een trap verven of lakken kan hem een heel nieuw uiterlijk geven, maar een goede voorbereiding is essentieel. Hier volgen vijf tips om ervoor te zorgen dat uw schilderklus een succes wordt en u langdurig plezier beleeft aan uw pas geverfde trap. In dit artikel lees je 5 stappen hoe je het best een trap kunt schilderen. Heb je hier zelf geen zin in? Besteed dit dan uit aan een schildersbedrijf!

5 stappen hoe je een trap schildert

1. Begin met het grondig verwijderen van vuil van de trap met een stofzuiger en een zachte borstel. Zorg ervoor dat u alle spleten en kieren reinigt die in de loop der tijd stof hebben verzameld

2. Schuur alle oneffenheden en ribbels op het trapoppervlak weg voordat u verf of lak aanbrengt. Zo krijgt u een gelijkmatige afwerking over het hele trapoppervlak wanneer u klaar bent!

3. Breng schilderstape aan rond de randen van elke traptrede, voor een nette afwerking. Met deze stap voorkomt u fouten bij het schilderen of lakken van de trap

4. Breng twee lagen grondverf aan, met een kwast of roller, en zorg voor voldoende droogtijd tussen elke laag. Grondverf helpt het oppervlak te verzegelen en geeft een goede basis voor de verf of het vernis

5. Breng ten slotte met een kwast of roller twee lagen verf of vernis van uw keuze aan, met voldoende droogtijd tussen elke laag. Zorg ervoor dat u gelijkmatige streken gebruikt en de randen overlapt, zodat de hele trap gelijkmatig wordt afgewerkt.

Deze vijf tips volstaan om uw trap met succes opnieuw te schilderen of te vernissen! Geniet nu van de nieuwe look die het heeft gekregen en het lange genot van uw pas geverfde of gelakte trap!

Voelt u zich er toch niet prettig bij om dit project zelf aan te pakken, dan kunt u het beste een professioneel schildersbedrijf zoeken dat u kan helpen bij het bereiken van het perfecte resultaat. Een goede klus uitgevoerd door iemand met ervaring en vakmanschap is goud waard! Veel succes met uw schilderproject!