Huizenplan
Image default
Dienstverlening

Leuke buurten om te wonen in Dordrecht

Er zijn in Dordrecht een hoop verschillende buurten waar je leuk kunt wonen. Het is een stad met veel variatie waardoor er voor iedereen een geschikte woning te vinden is. Of je nu zoekt naar een grote villa of een klein appartementje, in Dordrecht vind je het allemaal! Ben je ook van plan om naar Dordrecht te verhuizen, maar weet je niet in welke buurt je moet gaan zoeken naar een geschikte woning? Wij hebben aan aantal leuke buurten op een rijtje gezet. Hierdoor heb je samen met een makelaar uit Dordrecht binnen de kortste keren een leuke woning gevonden. We vertellen je iets meer over de wijken Crabbehof, Stadspolders en Sterrenburg. 

Rustig wonen in de wijk Stadspolders

Als je op zoek bent naar een leuke en rustige buurt in Dordrecht, is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de wijk Stadspolders. Deze wijk ligt in het oosten van Dordrecht. De meeste woningen die hier gebouwd zijn, komen uit de jaren 80 en 90. Het is een buurt waar veel gezinnen wonen en het is makkelijk te bereiken, er is namelijk zelfs een station in de buurt. Ook beschikt de wijk over twee verschillende winkelcentra. 

Wonen in de grootste wijk: Sterrenburg

De grootste wijk van Dordrecht is Sterrenburg, hier wonen meer dan 20.00 mensen. De wijk is iets ouder dan de wijk Stadspolders. De meeste woningen die hier te vinden zijn, zijn namelijk in de jaren 60 en 70 gebouwd. De wijk is opgedeeld in 3 delen, namelijk: Sterrenburg I, Sterrenburg II en Sterrenburg III. In deze wijken zijn verschillende soorten woningen te vinden. In Sterrenburg I is bijvoorbeeld veel hoogbouw te vinden, terwijl dit in Sterrenburg II en III juist niet het geval is, hier wonen ook vooral veel gezinnen. Wat ook kenmerkend is voor de wijk is de natuur, er is namelijk veel groen te vinden in deze wijken!

Wonen in de wijk Crabbehof

Een andere grote wijk in Dordrecht is Crabbehof, het aantal inwoners ligt hier een stukje lager, namelijk rond de 16.000. Net als in Sterrenburg zijn ook hier de meeste woningen gebouwd rond de jaren 60 en 70. In het midden van de wijk is een leuk winkelcentrum te vinden waar je van alles kunt kopen. Ook is de wijk erg makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.