Huizenplan
Image default
Dienstverlening

PVC vloeren inclusief leggen

Pvc vloeren zijn vloeren die vaak worden gelegd in combinatie met vloerverwarming. PVC vloeren isoleren goed en zijn daarom prettig om met blote voet op te lopen. Daarnaast zijn PVC vloeren goed bestand tegen slijtage, beter dan laminaat over het algemeen. Een gemiddelde PVC vloer gaat 15 jaar mee hoewel sommigen het zelfs 20 jaar uithouden. Ook zijn ze makkelijker om schoon te maken waardoor ze minder snel vies worden. PVC vloeren zijn dan wel weer duurder dan bijvoorbeeld laminaat. PVC vloeren leggen vereist wel enige expertise omdat enig voorbereidend werk benodigd is. Daarom is het slim om PVC vloeren inclusief leggen aan te schaffen om te verzekeren dat het resultaat professioneel en scherp oogt.

Wat voor werk komt er kijken bij het leggen van een PVC vloer?

Voordat een PVC vloer gelegd kan worden moet er goed gekeken worden naar de ondergrond. Deze moet namelijk helemaal egaal zijn. Is dit niet zo, dan moet men eerst de grond opruwen waarna het volledig wordt geëgaliseerd. Bij sommige soorten ondergrond moet daarna eerst nog een ondervloer gelegd worden. Dit zorgt er voor dat de PVC vloer niet gaat schuiven doordat het beter aansluit met de ondergrond. Hierna moet de keuze worden gemaakt of een klik of plak PVC vloer gebruikt gaat worden. Klik vloeren zijn makkelijker om te leggen en worden daarom sneller gelegd maar vereisen altijd een ondervloer.

Waarom een PVC vloer inclusief leggen?

Het proces van een PVC vloer leggen is helaas moeilijker dan het op het eerste oog lijkt. Er kan veel fout gaan in het proces wat geld en tijd kost. Het is daarom aan te raden om het leggen van een PVC vloer uit te besteden. Specialisten weten welke soort PVC vloer past bij welke ondergrond en welke situatie. Zij zorgen er voor dat de juiste gekozen wordt waarna de vloer nauwkeurig en deskundig gelegd wordt. Zo kunt u gerust een PVC vloer in huis nemen zonder zorgen te maken over de installatie.