Huizenplan
Image default
Dienstverlening

Selfstore

Het opslaan van huisraad

Wanneer u uw huis wil gaan verbouwen, of een huis wil kopen, terwijl uw huidige woning is verkocht, dan kunt u de ruimte voor de opslag van uw huisraad huren. Dat opslaan van de meubelen en andere spullen kan nodig zijn wanneer u afgesproken heeft dat u uw huis op een bepaalde datum zult verlaten. In zo’n geval is het handig dat u een tijdelijke ruimte voor de opslag van uw huisraad kunt huren. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van selfstore. Het systeem voor deze manier van opslag is rond de jaren negentig vanuit Amerika naar Europa overgewaaid en is nog steeds groeiende. Het is voor zowel particulieren als voor bedrijven een goede manier om een tijdelijke opslag te realiseren. Men moet alleen voor de ruimte van de opslag betalen vanaf het moment dat hij daadwerkelijk nodig is. Als klant zult u op die manier nooit te veel betalen voor de ruimte om de spullen op te slaan. Het is mogelijk een ruimte te huren voor enkele dozen, maar ook voor een complete huisraad.

 

Als u in Volendam woont

Wanneer u woonplaats Volendam is en u heeft een tijdelijke ruimte voor de opslag nodig, dan kun u een opslagruimte in Volendam huren. Als klant heeft u daarbij een grote vrijheid. Voor de ruimte waar u de meubelen kunt opslaan, zijn er ruime openingstijden. Dat is gemakkelijk, omdat u dan als klant altijd gemakkelijk bij uw spullen kunt komen. U bent dus niet afhankelijk van eventueel personeel dat aanwezig zou moeten zijn. U krijgt een toegangscode met een sleutel, zodat u zelf kunt bepalen wanneer u naar uw spullen gaat. Wanneer u de ruimte niet meer nodig heeft, kunt u de sleutel inleveren en zijn er verder geen onkosten meer. De ruimte die u afhuurt, kan worden ook worden gebruikt voor spullen die voor u een hoge materiële of emotionele waarde hebben.

 

De controle op de opgeslagen spullen

Er is bij het afhuren van een opslagruimte altijd een actieve toegangscontrole. Alleen bevoegden die in het bezit zijn van de sleutel kunnen worden toegelaten. De brandveiligheid waar u uw spullen heeft opgeslagen is groot. Door de self-store bedrijven worden strenge maatregelen getroffen om brand te voorkomen. Wanneer u zwaardere spullen wil opslaan, dan kunt u daarvoor transportmiddelen gebruiken om alles op de juiste plaats te zetten. Als klant hoeft u op die manier niet veel zelf te tillen. De NSSA is de Nederlandse branchevereniging die de bewaking verzorgen bij een mini-slag. Gebruik wel voor de opslag een erkend self-store bedrijf, omdat u er dan zeker van kunt zijn dat de spullen veilig zijn opgeborgen.