Huizenplan
Image default
Dienstverlening

Waar moet je op letten bij het inhuren van een verhuizer?

Tijdens het verhuizen is het fijn om een verhuizer in te huren om te helpen. Of dit nou alleen is om je spullen in te pakken of een all-inclusive service waarbij alles voor je wordt geregeld, er zijn altijd bepaalde dingen waar je op moet letten. Om te weten waar je nou precies op moet letten, zijn hier vier dingen waar het belangrijk is om over na te denken als je een verhuizer gaat inhuren!

Tarief

Bepaal voordat je op zoek gaat naar een verhuizer hoeveel je wil spenderen. Op die manier zal je niet snel vallen voor verkoopacties of deals waarbij je stiekem toch meer betaalt en dan vind je ook het bedrijf dat het beste bij jouw budget past. Ook moet je bij het vergelijken erop letten dat verschillende bedrijven verschillende soorten tarieven hanteren, bijvoorbeeld een uurtarief of een bepaald bedrag per dag. Een voorbeeld van verhuisbedrijven met vriendelijke tarieven zijn student verhuizers

All-inclusive?

Er zijn verschillende verhuisbedrijven voor verschillende taken. Denk aan inpakservices of alleen vervoer, andere doen juist alles in één keer. Denk dus aan wat jij nou precies wil. Misschien heb jij alleen vervoer nodig en kan je de rest wel zelf. Of misschien wil jij juist dat alles van begin tot eind voor je geregeld wordt. Let daar dus op als je een verhuisbedrijf inhuurt, aangezien de tarieven van deze verschillende taken erg uiteen kunnen lopen afhangend van welk bedrijf je inhuurt. 

Afstand

Veel verhuizers rekenen ook voorrijkosten. Huur dus verhuizers in die dicht bij je in de buurt zitten, zodat je hier niet extra kosten op hoeft te maken. Vaak zitten er wel verhuisbedrijven in grote steden, dus hier kan je op zoeken. 

Soort verhuizing

Naast het feit dat je moet kijken hoeveel van de verhuizing je over wil laten nemen door het verhuisbedrijf, is het ook belangrijk om te weten om wat voor soort verhuizing het gaat. Veel verhuisbedrijven vragen dit al op hun site. Je kan bijvoorbeeld particulier of commercieel zijn, en soms zijn er ook andere kosten voor senioren. Ook zijn sommige verhuisbedrijven beter in het verhuizen van bewoners van flats, waar andere soort apparatuur voor nodig is. Kortom, vergelijk bedrijven voor hun tarieven, de afstand die ze liggen van jouw huis en tenslotte de soort verhuizing en de soort taak waar ze gespecialiseerd in zijn.