Huizenplan
Image default
Electronica en Computers

Kom de winter door met een multi split airco

De wintermaanden zijn in aantocht en we willen onze huizen verwarmen. Je kan dan een extra kachel of haard aanschaffen, maar een betere en goedkopere keus is een multi split airco bestellen. Een airco geeft niet alleen verkoeling in de zomer, het geeft ook warmte in de winter. Zo ben je altijd voorbereid op het wisselvallige weer in Nederland.

Wat is een multi split airco?

Een split airco is een airconditioningsysteem waarmee je zowel in de winter als in de zomer kan genieten van een aangename temperatuur. In de winter verwarmt de split airco de woning en in de zomer koelt de split airco de woning. Split airco’s zijn er in verschillende soorten en maten. Grofweg kunnen we twee soorten onderscheiden: single split units en multi splits units. Bij een single split airco unit is er sprake van één buitenunit die gekoppeld is met een enkele binnenunit, bij een multi split unit kan de buitenunit gekoppeld worden aan meerdere binnenunits. Wil je het hele huis verwarmen, dan is een multi split unit airco de ideale oplossing.

Hoe werkt een multi split airco?

Een multi split airco werkt heel eenvoudig. In de winter verwarmt de multi split airco de woning door middel van een warmtepomp. In de zomer koelt de multi split airco de woning door middel van een koudemiddel. Multi split airco’s zijn heel energiezuinig en daarom is het een ideale oplossing voor iedereen die duurzaam wil wonen.

De voor- en nadelen een split airco

Een split airco kent de volgende voordelen:

  • De binnenunit maakt nauwelijks geluid
  • Compact vormgegeven binnenunit
  • Dankzij zijn compacte afmetingen minder in het oog springend
  • Efficiënter en milieuvriendelijker

Er zijn echter ook een paar nadelen te vermelden over split airco’s, namelijk:

  • Lastig te installeren, daarom is het raadzaam voor een single of multi split airco inclusief montage te kiezen
  • Vereist ruimte buiten voor de buitenunit

Multi split airco inclusief montage

Omdat een multi split airco lastig te monteren is, is het verstandig om de airco te bestellen bij een partij die ook de montage kan uitvoeren. Woon je bijvoorbeeld in Roosendaal en wil je een airco in Roosendaal kopen? Je kan de multi split airco inclusief montage door Nico’s Koeltechniek laten doen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van split airco’s. Daarnaast kun je bij Nico’s Koeltechniek een pakket kiezen dat bestaat uit persoonlijke service, gratis advies, veilige installatie en jarenlange garantie.

https://www.nicoskoeltechniek.nl/