Huizenplan
Image default
Huishoudelijk

Vragen die je jezelf moet stellen bij het kiezen van een open haard voor een mediawand

Een van de meest onderscheidende kenmerken van een mediawand is een open haard. Een van de nuttiger componenten die vaak in een mediawand worden opgenomen, is dat ze meestal direct onder de televisie worden geplaatst. Het is van cruciaal belang om de beste en meest geschikte haard voor jouw mediawand of Cinewall op maat te nemen. Bij het kiezen van een haard voor je mediawand zijn er een paar vragen die je jezelf moet stellen.

Hoe groot is de open haard?

De haard moet qua grootte en diepte een aanvulling vormen op de andere elementen van je mediawand. Zorg ervoor dat zowel de televisie als de open haard de juiste maat hebben voor het project als je van plan bent er een televisie boven te monteren. Elektrische haarden zijn er in verschillende uitvoeringen, waarvan sommige bedoeld zijn om aan de muur te hangen en andere bedoeld zijn om in muurnissen te worden geïnstalleerd. Deze laatste zijn minder praktisch bij het opzetten van een mediawand. Dit komt omdat de ideale haard er een is die vlak tegen de muur past.

Wat voor soort esthetiek wil ik?

Het kiezen van een haard wordt gemakkelijker als je bedenkt hoe je haard eruit zal zien in relatie tot de rest van de ruimte. Het vinden van een haard die past bij jouw wensen en de inrichting van de ruimte behoort tot de mogelijkheden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Houd rekening met de volledige vormgeving van de mediawand, aangezien de haard vaak onder een televisie wordt geplaatst. Overweeg hoe het zal contrasteren met de andere apparaten op je mediawand en hoe de kamer als geheel aanvoelt en eruitziet.

Wat is de hoeveelheid geproduceerde warmte?

Houd bij het kiezen van een model rekening met de hoeveelheid warmte die het produceert. Hoewel alle haarden wat warmte genereren, kan de geproduceerde hoeveelheid variëren, afhankelijk van het model en de soort. Om ervoor te zorgen dat de geproduceerde warmte door de kamer wordt uitgestraald en niet via de achterkant van de mediawand vast komt te zitten, is het beste type haard dat je kunt kopen voor jouw mediawand een haard die warmte produceert vanuit een voorverwarmer.