Huizenplan
Image default
Internet marketing

Wat is SEO optimalisatie eigenlijk?

Wat is SEO optimalisatie eigenlijk?

SEO optimalisatie betekent eigenlijk dat je jouw website zo inricht en optimaliseerd dat deze in een zoekmachine goed en snel kan worden gevonden. Denk hierbij aan blogs of artikelen over een bepaald onderwerp of voorwerp. Link jij dat specifieke woord? Dan is er een grote kans dat jouw website naar boven komt als dat woord in een zoekmachine wordt ingevoerd. Hoe meer woorden jij op deze manier hebt gelinkt, hoe beter jij dus naar boven komt als mensen zoeken op specifieke zoekwoorden. Én dat kan weer zorgen voor meer bezoekers van je website, webshop of noem het maar op. Datgene wat jij dus wil bereiken!

 

Niet elk woord wil je linken

SEO optimalisatie zorgt ervoor dat jij de juiste woorden linkt. Alle woorden uit je tekst linken maakt het onprettig om de tekst te lezen en de woorden springen er niet meer uit. Als er op jouw website wordt geklikt wil jij natuurlijk dat deze zo prettig mogelijk is voor de gebruiker/bezoeker. Jij wilt immers een positieve ervaring achterlaten bij deze persoon. Of deze persoon wellicht tot actie aanzetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bestelling plaatsen of een like knop gebruiken. Ook kan het zijn dat jij informatie wilt verstrekken aan de bezoeker van jouw website. 

 

Ik wil mensen plezieren met mijn website

Wil jij mensen amuseren met jouw website? Dan is het ook handig dat jij gevonden kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een blog artikel of aan een website van een tijdschrift. Een voordeel van dat soort websites is dat jij mensen kan laten abonneren op bijvoorbeeld een nieuwsbrief of op een fysiek tijdschrift. Dit wil jij! Anders zal je website een stuk minder interessant zijn als winstmodel. Daarom is het uiteraard erg fijn als jij goed gevonden wordt. En met goede SEO optimalisatie, is dat vaak het geval. Want als je goed vindbaar bent in zoekmachines, kunnen mensen die je naam nog niet kennen, je vaak wel vinden. 

https://socialroad.nl