Huizenplan
Image default
Winkelen

Waarom moet je kiezen voor een teken tablet?

Hoewel je als tekenaar ook heel wat plaatjes kunt intekenen met behulp van een gewone muis, heb je met een teken tablet veel meer mogelijkheden. Tegenwoordig zijn er een groot aantal tablets op de markt die je helpen bij het creëren van langdurige, zeer professionele tekeningen. Hier zijn vijf redenen waarom je moet kiezen voor een teken tablet.

1. Precisie

Een teken tablet helpt je tekenen met een hoge mate van precisie. In combinatie met een speciaal stift, kun je letterlijk elke punt op het digitaal scherm tekenen. Zeer nauwkeurig en precies. Je hebt er bovendien geen last van een muis cursor die beweegt over het scherm.

2. Comfortabeler in gebruik

Het hebben van een goede stift voelt heel anders aan als een muis. En dat is ook de bedoeling. Je hoeft niet meer in je kleine muis te knijpen terwijl je tekent, maar het is veel comfortabeler. Je hoeft ook je arm niet voortdurend te draaien omdat je de bewegingen van de stift goed kan volgen.

3. Gemakkelijk te gebruiken

Een teken tablet is gebruiksvriendelijk. Vooral als je dat vergelijkt met andere computersoftware. Het is makkelijk te leren, je hoeft alleen maar de basics te leren en hoe je je stift en het tablet gebruikt.

4. Meer mogelijkheden

Een teken tablet biedt veel meer mogelijkheden dan een standaard muis. Je kunt namelijk speciale stiften gebruiken met verschillende functies zoals drukgevoeligheid, ritme en stofregelingen.

5. Overal te gebruiken

Met een goede draagbare teken tablet kan je je werk overal mee naar toe nemen. Vooral voor mensen die veel op reis gaan is dit erg handig. Je kunt onderweg blijven werken aan je projecten, en waar je ook bent.

Conclusie

Een teken tablet geeft je dus veel meer mogelijkheden om te tekenen dan met een standaard muis. Als je veel wilt gaan tekenen, zoals bijvoorbeeld als je veel op reis bent, dan is een teken tablet zeker een goede keuze. Wil je meer weten over hoe je een teken tablet het beste kunt gebruiken om te tekenen? Klik dan hier om meer te lezen over werken met een teken tablet.