Huizenplan
Image default
Kleur en Stijl

Stappenplan voor het verven van lederen schoenen

Ben jij van plan om je leren schoenen te verven? Lees dan hier het stappenplan om jouw schoenen weer zo goed als niet te laten shinen, wanneer jij over straat loopt.

Allereerst is het van groot belang om het leren oppervlak voor te behandelen, als je het gaat bewerken. Dit kun je doen met een ‘preparer’, zoals aceton, waardoor je ervoor zorgt dat de verf straks goed aan het leer hecht. Je wil uiteraard niet dat de verf er binnen een maand alweer afbladdert, terwijl ze er net zo goed uit zagen. Aceton kun je al voor een paar euro kopen bij De Leerverfwinkel en zorgt voor een verbazingwekkend goed effect, omdat je er de fabriekslak mee verwijdert van de schoen.

Vervolgens is het aan jou om een geweldige kleur te kiezen voor jouw schoenen. Wil je dat je schoenen schitteren van de glitters of kies jij liever voor een effen kleur? Bij De Leerverfwinkel kun je uit heel veel kleuren kiezen en jouw perfecte Leerverf kopen. Als je een keuze gemaakt hebt, kun je beginnen met verven! Wist je dat de Angelus leerverf van De Leerverfwinkel geen schadelijke stoffen voor het milieu bevat?

Als je jouw schoenen helemaal naar wens beschilderd en bewerkt hebt, is het aan te raden om een ‘finisher’ aan te brengen op jouw schoenenpaar. Het effect hiervan verschilt per finisher, omdat deze de glanslaag aanpast. De ene finisher laat de schoen matter lijken, terwijl de andere de glans juist versterkt. Hoe dan ook zal de schoen een beetje blijven glanzen door de leerverf. Breng de finisher aan met een spons of handdoek voor het beste effect.

Hebben deze tips je geholpen bij het verven van jouw schoenen? Dan hopen wij dat we je nog eens terug mogen zien bij De Leerverfwinkel met je nieuwe schoenen!

Voor meer info : https://www.deleerverfwinkel.nl/gebruiksaanwijzing