Huizenplan
Image default
Koken eten en drinken

De beste Soda-maker

De beste Soda-maker

Het dragen van waterboxen is zwaar en ondertussen ook overbodig. Met de Sodastream kunt u fris sprankelend water mee naar huis nemen. Onze experts hebben verschillende tests exclusief voor u onderzocht en een gedetailleerde vergelijking gemaakt.

Wat is een SodaStream?

SodaStream wordt gebruikt om snel en gemakkelijk ter plaatse – bijvoorbeeld thuis – bruiswater te bereiden. Dit betekent dat de SodaStream een apparaat is dat in een handomdraai en op een zeer lekenvriendelijke manier leidingwater of stilstaand water carbonateert. Dit betekent dat er thuis altijd sprankelend water in de gewenste hoeveelheid in de keuken kan worden bereid. De aankoop en het transport van voorbehandelde waterflessen is niet meer nodig. SodaStream komt van het huis van de Israëlische fabrikant met dezelfde naam – voorheen bekend als SodaClub. Naast SodaStream bieden fabrikanten als Wassermaxx of KitchenAid ook vergelijkbare soda spargers aan. Het huis van SodaStream, dat de beluchters zoals we die nu kennen voor het eerst op de markt bracht, heeft echter jarenlang de wereldmarkt gedomineerd.

Alleen al in 2014 verkocht SodaStream meer dan een half miljoen eenheden in Duitsland. Volgens verschillende studies is Duitsland niet verrassend het land waar het meeste bruiswater wordt gedronken: De gemiddelde Duitse burger verbruikt ongeveer 144 liter bruiswater per jaar – en ten minste één op de drie Duitse huishoudens heeft in de afgelopen tien jaar al minstens één keer een frisdrankautomaat gehad. Dus de meesten van ons zijn waarschijnlijk al bekend met SodaStream en Co. Maar onze SodaStream Test 2020 is ontworpen om u te laten zien wat de huidige apparaten van de succesvolle fabrikant kunnen doen – en wat ze anders maakt.

Hoe werkt een SodaStream?

Water soda machines zoals die van SodaStream werden voor het eerst aangeboden in Groot-Brittannië aan het begin van de 20e eeuw. Hoewel het succes pas meer dan 70 jaar later zichtbaar zou worden, werd het oorspronkelijke systeem in de jaren zeventig weer opgepakt, toen de fabrikant SodaStream aan zijn triomfantelijke opmars begon. Al in 1903 werd een apparaat ontwikkeld voor thuisgebruik, waarmee stilstaand water (zoals leidingwater) zelfs door leken kon worden gecarboniseerd. Dit werd echter vooral gebruikt in restaurants en door welgestelde mensen. In die tijd hadden particulieren de neiging om minder belangstelling te tonen voor het dure stuk. Ook toen al was de beluchter voorzien van een**cylinder** die gevuld was met kooldioxide (CO2).

Vooral bij de eerste apparaten aan het begin van de 20e eeuw was het niet altijd eenvoudig om de toevoer van kooldioxide exact te doseren, waardoor het moeilijk was om de gewenste dosering te bepalen. En: de glazen flessen die toen werden gebruikt, barstten onder te grote druk snel uit elkaar. Om deze reden is SodaStream in de jaren zeventig ook begonnen met het gebruik van PET-flessen. Deze waren robuuster en waren ook beter bestand tegen de grotere druk die kan ontstaan als er koolzuurgas aan de flessen wordt toegevoegd. Zowel SodaStream als andere fabrikanten hebben lange tijd geen glazen flessen gebruikt voor de bereiding van bruiswater in huis. Dit zou vele jaren later veranderen. Het systeem van de machine werd echter verbeterd, waardoor het gemakkelijker werd om de hoeveelheid soda meer individueel te bepalen en de capaciteit van de cilinders te bepalen.

Tevredenconsument

Voor meer info : https://tevredenconsument.nl/keuken/de-beste-soda-maker/