Huizenplan
Image default
Energie

Slimme elektrische boilers dragen bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Slimme elektrische boilers dragen bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.

De CO2 uitstoot terugdringen was nog nooit zo gemakkelijk. Dat kan al super simpel door aanschaf van de nieuwste elektrische boilers. Die zijn namelijk slim!

De tijd is daar om over te stappen van een gas boiler naar een elektrische boiler voor het verwarmen van je douche/bad/kraanwater.

Een elektrische boiler is maar een eenvoudig apparaat. Een boiler is niets meer dan een vat voorzien van een verwarmingselement en een thermostaat. Het verwarmingselement bij een elektrische boiler werkt (logischerwijs) op elektriciteit en verwarmt het water in de boiler. Met de thermostaat valt de temperatuur te regelen.

Een elektrische boiler kan je overal plaatsen, dit in tegenstelling tot een gas ketel. Bij een elektrische boiler vind er namelijk geen verbranding plaats en kan daarom ook in niet geventileerde ruimtes geplaatst worden. Er is hierdoor geen kans op koolmonoxidevergiftiging. Veel veiliger dan een gas boiler dus.

Bij de nieuwste boilers van het gerenommeerde merk WESEN is er eens goed nagedacht over hoe het allemaal nog net ietsjes beter kan en inmiddels hebben deze boilers het hoogst haalbare niveau van energie- en efficiëntiekarakteristieken. Dat resulteert weer in energie- en kostenbesparingen en voldoet hiermee aan de hoge eisen van de huidige Europese energierichtlijnen.

 

 

De efficiëntie van de WESEN ECO boiler wordt behaald doordat de boiler twee aparte cilindrische tanks heeft, zeer hoogwaardig geïsoleerd is, zodat het water in de boiler lekker lang warm blijft en heeft hij slimme functies.

De elektrische boiler neemt maar weinig ruimte in want het is een mooi vormgegeven, plat model en kan gemakkelijk worden geplaatst in een badkamer- of keukenkastje. Doordat de tanks kleiner zijn dan een traditionele elektrische boiler wordt de opwarmtijd verkort. Het water is hierdoor sneller op temperatuur zonder dat dit meer energie kost. 
De WESEN ECO boiler is eveneens langdurig bestand tegen corrosie.

 

Er zijn 2 verschillende modellen gemaakt; de Wesen ECO flat en de Wesen Inox Duplex serie.

De elektrische boiler van Wesen is zelflerend, wat wil zeggen dat de controller een bepaalde tijd uw huishoud gewoontes bijhoudt en hierdoor in staat is het water alleen op te warmen wanneer dat nodig is. Dit draagt enorm bij aan de energiezuinigheid

De boilers worden geleverd met muurbeugel en een KIWA gekeurde inlaatcombinatie en zijn te koop van 30 t/m 300 liter.  

Dus als je toch al van plan was een nieuwe boiler te kopen, kijk dan voor alle informatie over deze of andere merken elektrische boilers eens op de website van elektrischeboiler.eu.

 

 

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/ariston-wesen-boilers/