Huizenplan
Image default
Meubels

De mooiste eettafels

Als je een nieuwe woning hebt wil je de ruimte vaak inrichten met een nieuw interieur. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor houten meubelen in combinatie met een stalen frame. Voor eettafels is bijvoorbeeld een houten blad met een industrieel stalen frame erg hip. Het maak in de kosten een groot verschil voor welke type hout je kiest. Eiken is bijvoorbeeld goed betaalbaar. Als je online op zoek gaat naar een tafel, maak je zoekterm dan zo helder en compact mogelijk zoals bijvoorbeeld ‘eettafel eiken‘. Naast het materiaal zijn er nog een aantal andere zaken waar je op kan letten als je op zoek gaat naar een mooie eettafel voor in je nieuwe woning. Welke dingen zijn dat? Lees hier verder!

De vorm van de eettafel

Meubels kunnen je woning optisch en gevoelsmatig vergroten of verkleinen. Het is daarom heel belangrijk dat je weet waar je je eettafel wilt gaan neerzetten en hoe deze dan zal passen in de ruimte. Wil je bijvoorbeeld met mensen aan de eettafel kunnen zitten maar heb je niet al te veel ruimte? Dan is een deens ovaal tafel heel geschikt. Hier zitten geen hoeken aan, en juist de hoeken van een eettafel nemen vaak erg veel ruimte in die je niet goed kan benutten. Een andere voordeel van een ovale tafel is dat de gasten niet slechts bij één of twee gasten dicht in de buurt zitten maar bij meerdere. Dit komt omdat de tafel rond afloopt. Mensen vinden het vaak erg prettig dat ze niet de hele avond met slechts een of twee personen uit het gezelschap hoeven te praten. 

Gebruiksvriendelijkheid 

Kijk ook naar de gebruiksvriendelijkheid van de tafel die je wilt gaan aanschaffen. Aan een eettafel wordt nu eenmaal gegeten en er zal ongetwijfeld eten op de tafel belanden. Kijk dus zeker ook naar hoe makkelijk of moeilijk het is om de tafel weer schoon te maken en of er op het materiaal gemakkelijk vlekken blijven zitten. 

Een eettafel aanschaffen 

Als je een tafel gaat aanschaffen, kan je dit in een fysieke winkel doen of in een online webwinkel. Het voordeel van een fysieke winkel is dat je de tafel van te voren kunt zien en aanraken. Dit geeft toch het beste beeld van hoe de tafel daadwerkelijk is. Aan de andere kant is een tafel aanschaffen via een webwinkel vaak wel weer een stuk voordeliger. Wellicht is het daarom een idee om in de winkel wat inspiratie te gaan op doen maar de tafel uiteindelijk online te gaan kopen.