Huizenplan
Image default
Meubels

Dit is het beste kleuradvies voor jouw interieur

De uitstraling, look en feel van je interieur hangt af van heel wat verschillende factoren, waaronder natuurlijk het kleurgebruik. Vaak onderschat men de invloed van de juiste kleuren op het geheel bij de inrichting van een woning maar het is wel degelijk een factor die de nodige aandacht verdient.

Welke tips moet je nu écht toepassen als je meer wilt halen uit je interieur op basis van de kleuren die je kiest? Hieronder lees je meer!

 

3 keer kleuradvies om de juiste kleuren te kiezen voor je inrichting

 

1. Baseer je op een kleurenpalet

Een van de beste tips om altijd de juiste kleuren te kiezen als basis voor je inrichting is door een kleurenpalet te selecteren. Zo’n kleurenpalet houdt eigenlijk in dat je gebruik maakt van een vast aantal kleuren die complementair zijn of op een andere manier bij elkaar passen.

Het voordeel van een kleurenpalet is natuurlijk dat je niet zélf moet gaan uitzoeken welke tinten goed bij elkaar passen en welke niet. Dat bespaart je heel wat tijd en kopzorgen. Daarbij is er tegenwoordig keuze uit heel wat verschillende kleurenpaletten (die je zelfs online vindt), zodat je na enkele minuten zoekwerk al een beter beeld hebt van welke tinten bij elkaar passen en welke combinaties je best vermijdt.

 

2. Gebruik contrasten maar niet te véél

Hoewel de basis van het kleurgebruik in je woning inderdaad een kleurenpalet is, wil dat niet zeggen dat je daar nooit mag van afwijken. Experimenteer gerust eens met contrasterende tinten in je interieur, bijvoorbeeld als blikvanger op een kale muur. In bepaalde woonstijlen kan dat een meerwaarde bieden, zoals een moderne of vintage inrichting.

Contrasten vermijd je echter beter in een landelijke of industriële woning, hoewel er natuurlijk geen strikte regels zijn. En als je dan kiest voor een stuk decoratie of andere element in een opvallende kleur, houdt het dan liefst zo beperkt mogelijk. Anders gaat je interieur een beetje chaotisch aanvoelen en dat is niet de bedoeling.

 

3. Raadpleeg een interieurspecialist

Een laatste goede tip: vraag gedegen kleuradvies bij een interieurspecialist. Deze kan je als geen ander verder helpen als je even niet goed weet welke kleuren je moet combineren of vermijden. Kleuradvies is interessant omdat een specialist altijd rekening zal houden met jouw specifieke situatie, je woonstijl, voorkeur en mogelijkheden.

Wil je wat meer leven brengen in een landelijke woning met de juiste kleuren bij decoratie? Of ben je juist op zoek naar de beste manier om de kleur van je meubilair en je muren op elkaar af te stemmen en complementair te maken? Welke vragen je ook hebt, dankzij het kleuradvies van een specialist vind je snel de oplossing.