Huizenplan
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Vouwgordijnen en gordijnen

vouwgordijnen en gordijnen:

De meest sfeervolle raamdecoratie is een combinatie van vouwgordijnen en gordijnen. Dat is ook niet zo gek want geen enkele raamdecoratie heeft de voordelen van vouwgordijnen en gordijnen. Het eerste grote voordeel is dat ze zorgen voor een hele goede akoestiek. De laatste jaren zijn er veel nieuwe soorten raamdecoratie bijgekomen maar veel mensen zijn toch teleurgesteld dat bijvoorbeeld jaloezieën weinig effect hebben op de akoestiek in een woning. Omdat vouwgordijnen en gordijnen van stof zijn gemaakt zorgen deze wel voor de juiste akoestiek. Als regel geldt des te dikker de stof des te beter effect het heeft op de akoestiek.

Een ander groot voordeel is dat u zowel vouwgordijnen als gordijnen van dezelfde stof kunt maken. Stel dat u rolgordijnen en gordijnen wilt combineren dan zult u deze combinatie nooit kunnen maken van dezelfde stof of kleur omdat rolgordijnen een heel ander product is. U kunt met 1 stofsoort uw gehele woning stofferen. Zo kunt u een stof toepassen in uw woonkamer en dezelfde stof toepassen in de slaapkamers. Door op de slaapkamers een verduisterende voering achter de gordijnen te maken zijn deze gordijnen helemaal verduisterend. Het voordeel van 1 stofsoort is dat de gehele woning een mooi geheel wordt.

Ook zorgt gordijnstof voor een warm interieur. Wanneer u een huiselijke sfeer wenst dan is een combinatie van vouwgordijnen en gordijnen een ideale optie. Groot voordeel is dat u alle ramen kunt stofferen met dezelfde stof. Zo kunt u gordijnen ophangen voor de deuren in uw woning en vouwgordijnen toepassen voor de ramen. Op deze manier krijgt uw woonkamer een mooie samenhang. Door dezelfde stof te gebruiken oogt het luxe maar toch rustig. Naast al deze voordelen bieden vouwgordijnen en gordijnen ook een goede isolerende werking. Wanneer u enkel glas heeft of oude kozijnen dan zult u tocht ervaren, door de gordijnstof zal de tocht verdwijnen en dat zult u ook merken in de stookkosten.

Kortom, redenen genoeg om te kiezen voor een combinatie van vouwgordijnen en gordijnen.

Voor meer info : https://blinddesign.nl