Huizenplan
Image default
Verbouwen

Houten vloer kopen

Houten vloer kopen? Hout zorgt voor een unieke vloerlook. De vloeren van verschillende houtsoorten zijn niet identiek. Elke houten plank heeft zijn eigen stijl. De houtsoort, het ontwerp, de structuur en de wijze van leggen zorgen ervoor dat elke vloer uniek is. Het is deze uniciteit die hout zo aantrekkelijk maakt. Houten vloeren kunnen de natuur in huis halen en elke kamer een warm, uitnodigend gevoel geven.

 

Hout is een natuurlijk materiaal dat met de jaren steeds mooier wordt. Ook na jaren blijft de warmte er doorheen uitgestraald. Dit geldt zeker voor vloeren die vaak zijn gebruikt, die hier en daar wat krassen vertonen en bewijzen dat ze zijn gebruikt. De vloer krijgt dan een uniek karakter op zijn eigen manier.

 

Hoe maak je een houten vloer schoon?

Voordat je een houten vloer kopen moet je eerst weet hoe je ze schoonmaakt. Parketvloeren en alle andere houten vloeren hebben regelmatig onderhoud nodig. Gebrek aan onderhoud veroorzaakt slijtage die niet nodig is – en dat is jammer. Onderhoud gaat vooral over regelmatig dweilen en stofzuigen met de juiste zeep. Het meest effectieve reinigingsmiddel voor de dagelijkse reiniging wordt bepaald door of de vloer is afgewerkt met olie, lak of was. Er zijn verschillende producten beschikbaar om uw vloer schoon te houden en een houten vloer te beschermen tegen vuil en vocht.

 

Hoe kom ik erachter hoeveel houten vloeren nodig zijn?

Het mooiste aan houtenvloeren is de hoeveelheid afval die ontstaat. Een professionele monteur zal de hoeveelheid afval kunnen beperken tot minder dan twee procent. Het is meestal ongeveer 2 vierkante meter ruimte in een doos. Zoek je kamer en vergroot deze tot de dichtstbijzijnde vierkante meter om er zeker van te zijn dat je genoeg hebt, en bereken vervolgens het aantal pakketten dat je nodig hebt. Je zou moeten overwegen om een ​​extra pakket houten vloer te kopen om je geluk te vergroten, vooral als je het in je eentje legt, omdat je meer kans hebt om meer te verspillen. Winkeliers retourneren doorgaans pakketten die niet zijn geopend en het is het beste om veilig te zijn in plaats van spijt te hebben.

 

 

https://www.woon-boerderijmaja.nl/houten-vloeren/