Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Hoe zorg je voor een soepele badkamer renovatie

Ben je van plan in de toekomst je badkamer te renoveren of verbouwen? Vaak is het leuk je hierop te verheugen, want wie wil er nou geen nieuwe badkamer. Maar tegelijkertijd komt er ook een hoop bij kijken en dit kan een hoop stress opleveren. Daarom wil je dat de renovatie van je badkamer zo soepel mogelijk verloopt. Wat er ook bij komt kijken van Hydrofoorpomp tot douchekop. Om je te helpen een soepele badkamer renovatie te organiseren zetten we de vier beste tips op een rijtje. Zo kun jij altijd de badkamer renovatie soepel laten verlopen en stress zoveel mogelijk vermijden. 

Zorg voor duidelijke communicatie

Een van de belangrijkste redenen waarom badkamer renovaties soms problemen en/of stress opleveren is omdat er niet duidelijk gecommuniceerd wordt. Dit kan zowel communicatie tussen partners betreffen maar ook communicatie tussen aannemer en klant. Dit kan gaan over de aansluiting van de Beregeningspomp tot het uitlopen van de kosten. Daarom is het belangrijk een verbouwbedrijf van te voren duidelijk uit te leggen wat jij precies wilt. Vraag tegelijkertijd ook wat zij nodig hebben en wat jij van ze kunt verwachten. Een tip is hierbij om tijdens het proces constant te controleren of jullie op één lijn liggen en of beide partijen nog steeds tevreden zijn. 

Maak van te voren een planning

Wanneer je gaat verbouwen is het altijd aan te raden van te voren een planning of schema te maken. Hierin kun je alle werkdagen, leveringsdatums en andere momenten in verwerken. Zo voorkom je van te voren planningsfouten. Ook wanneer je van plan bent zelf aan de slag te gaan is het handig van te voren een planning te maken, zo weet je waar je aan toe bent en kun je genoeg tijd inplannen. Tevens zal het je helpen gemotiveerd te blijven om alles op tijd af te krijgen. Ook kun je in een planning de aanlevering van benodigdheden zoals een beregeningspomp verwerken. Zo kun je tijdig aan de slag gaan met de inbouw. 

Stel een budget vast

Of je nu zelf aan de slag gaat of een verbouwbedrijf inhuurt, jij bent degene die het budget moet beheren en ervoor moet zorgen dat de kosten niet de pan uit rijzen. Stel dus van te voren een budget vast en probeer je hier zoveel mogelijk aan te houden. Echter is het dan wel van belang dat je tijdens het maken rekening houdt met stijgende materiaalprijzen etc. Denk voor je budget na over installatiekosten, verzendkosten, leveringskosten en materiaalkosten. Zorg er tevens voor dat je alles wat ook maar geld kost noteert en niks vergeet. Zet daarnaast bij voorkeur nog eens 10 procent opzij om onverwachte kosten te dekken. 

Schaf alle benodigdheden op tijd aan

Voor een verbouwing van de badkamer heb je een hoop spullen nodig. Helemaal wanneer je de badkamer geheel gaat renoveren. Zorg ervoor dat je op tijd alles besteld en in huis hebt. Dit heeft twee redenen. Ten eerste kunnen spullen namelijk uitverkocht raken en wanneer je dit nodig hebt en het niet in huis hebt kan de hele verbouwing stil komen te vallen. Ten tweede kunnen voor materiaalprijzen snel stijgen, helemaal in tijden van hevige inflatie. Hoe eerder je de spullen dan in huis hebt, hoe kleiner de kans dat je later veel meer moet neerleggen voor dezelfde materialen.