Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het verbouwen van je keuken

Eens in de zoveel jaren zul je er toch aan moeten geloven: je keuken begint een aantal kritische gebreken te vertonen, dus het is tijd om de keuken te verbouwen. Je kunt voor een aantal opties kiezen: zo kun je alleen het broodnodige repareren, maar je kunt ook voor een volledig nieuwe keuken gaan kijken. Wat je ook kiest, er zijn een aantal goede tips die je maar beter in het achterhoofd kunt houden. Lees daarom snel verder, zodat je bijvoorbeeld weet waar je het best damixa kraanonderdelen kunt kopen!

 

Begin bij het begin

Voordat je begint aan allerlei verschillende klussen is het slim om eerst eens te inventariseren wat er moet gebeuren. Hier kun je bijvoorbeeld kijken welke reparaties je moet uitvoeren, welke nieuwe apparaten je zou willen kopen, en welke kasten er schoongemaakt of opnieuw ingedeeld moeten worden. Daarbij kun je, als je dat noodzakelijk acht, gelijk een kleine begroting opstellen, zodat je goed voorbereid aan het werk kunt gaan. Daarmee voorkom je dat je halverwege pas doorhebt dat je eigenlijk al over je budget aan het gaan ben, en tegelijkertijd geeft dit je een goed overzicht van wat je kunt verwachten aan kosten. 

 

Kijk wat er nodig is

Daarop aansluitend is het een goed idee om te kijken wat je zou kunnen verbeteren aan je keuken. Je bent nu immers toch al bezig, en vermoedelijk zijn er een aantal zaken waar jij of je gezinsleden regelmatig tegenaan lopen. Misschien is je vaatwasser wel net iets te klein, en moet je voor een nieuwe gaan kijken die net een formaat groter is, zodat je het niet constant hoeft aan te zetten. Of misschien zit je al jaren te overwegen om een nieuwe oven te kopen: als je toch bezig bent moet je gelijk je moment pakken! Anders krijg je er achteraf alleen maar spijt van. 

 

Kijk eens goed naar verschillende leveranciers

Ook is het een slim idee om alle zaken die je nodig hebt eerst eens goed uit te zoeken. Er kunnen namelijk behoorlijke verschillen tussen leveranciers zitten, zowel qua levertijden als qua de service die zij bieden. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek gaat naar kraan onderdelen om die druppelende kraan eindelijk eens te repareren is het fijn als je daar ook terecht kunt voor eventuele vragen. Overigens is het ook slim om alles bij dezelfde leverancier te bestellen als dat mogelijk is: zo voorkom je dat je om allerlei verschillende leverdata heen moet plannen! 

 

Besteed ook aandacht aan de details

Wanneer je aan het klussen bent in de keuken is het makkelijk om vooral te focussen op de grote zaken. Toch kan het ook een goed idee zijn om tijdens het klussen al rekening te houden met details en decoraties. Niet alleen kun je er zo voor zorgen dat deze goed op elkaar aansluiten, maar daardoor weet je ook beter wat je wel en wat je niet kunt doen. Zo is het onhandig als je net een nieuw spotje installeert op de plek waar je eigenlijk ook een rekje wou ophangen. Ook kun je bijvoorbeeld van te voren al rekening houden met de formaten van een kruidenrek!