Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Kies de juiste reiniger voor je stenenvloer

Een mooie natuurstenen vloer is een kostbare investering. Het gebruik van natuursteen is de afgelopen jaren steeds meer verschoven van marmer naar Belgisch- of Chinees hardsteen. Belgisch hardsteen wordt gewonnen in de Ardennen en is kwalitatief beter dan Chinees hardsteen. Maar ongeacht het type natuursteen doe je er verstandig aan deze op zorgvuldige, veilige wijze te reinigen. Doe je dit niet, dan kan je natuurstenen vloer onherstelbare schade oplopen. 

Reinigingsmiddel voor natuursteen vloeren

Veel reinigingsmiddelen kennen zuren, die er voornamelijk aan toegevoegd zijn om kalk te verwijderen (zoals van sanitair). Heb jij een natuurstenen vloer in je badkamer, wees hier dan alert op. Gebruik dus absoluut geen schoonmaakmiddel wat zuren bevat. Een ongeluk zit in een klein hoekje; koop jij bijvoorbeeld een sanitairreiniger voor de wasbak, het toilet en het ligbad, dan is de kans groot dat deze zuren bevat. Komt er dan toevallig wat nevelwaas op de badkamervloer terecht, dan kan dit direct zorgen voor beschadigingen aan de natuurstenen vloer. 

Veilig sanitair en vloer reinigen

Een specifiek reinigingsmiddel voor een natuursteen vloer is HMK R155 Grondreiniger. Dit speciaal ontwikkelde reinigingsmiddel zorgt op veilige wijze voor een ultra schone vloer, zonder deze te beschadigen. 

Gebruik daarnaast voor het overige sanitair een neutrale allesreiniger i.p.v. een kalkverwijderaar, zodat je uitsluit dat er geen kruisbestuiving plaatsvindt. Marmer, maar ook Belgisch hardsteen bijvoorbeeld zijn kalkhoudende natuurstenen. Kalkverwijderaars kunnen daarom voor aanzienlijke schade zorgen aan dit type natuursteen. 

Vloerreinigers kopen?

Om je stenen vloer optimaal te reinigen en vooral in goede conditie te houden, zijn er speciale reinigingsmiddelen op de markt, die elk hun eigen specialiteit bieden, zoals de kleurechtheid of de diepte van de kleur bevorderen. Ook kun je jouw vloer zelf impregneren. Meer weten? Bezoek rbn-onderhoudsproducten.nl, waar je een breed scala aan vloerreinigers treft voor de stenen vloer.