Huizenplan
Image default
Zakelijke dienstverlening

Geïsoleerde voordeur kopen? Lees deze tips

Op veel plekken is het tijd om de voordeur te vervangen. Vaak zijn voordeuren niet in lijn met de stijl van de voortuin en de gevel, en ook vaak zijn de deuren allemaal hetzelfde. Dit komt vooral voor bij woningen die eerst in de verhuur hebben gezeten, zelden heeft het een mooie voordeur terwijl het wel het eerste aanzien is. Het is dan interessant om gelijk te kiezen voor een onderhoudsvrije deur die in de winter de warmte en in de zomer de koelte in huis houdt. Maar voordat je overgaat op een geïsoleerde voordeur kopen, lees deze tips.

Kijk naar het totaal

Een deur zit in een kozijn, en het kozijn sluit aan bij de gevel. Als er bijvoorbeeld tussen het kozijn en de gevel een kier zit, dan heeft een geïsoleerde deur weghangen in feite weinig zin. Hetzelfde geldt met een aluminium brievenbus in de deur willen, als je in de winter bukt om van de deurmat de post op te rapen dan voel je de kou via de brievenbus naar binnen komen. Het gaat dus om het totaal, een isolerend kozijn wat aansluit bij de gevel, geen brievenbus in de deur maar een postbus in de tuin of tegen de gevel, en in het kozijn de geïsoleerde voordeur. Het makkelijkste is, geïsoleerde voordeur kopen lees deze tips, verdiep jezelf in de U-waarde. Als je weet hoe U-waarde werkt, dan zal je geen miskoop begaan, want het kijkt naar het totaal.

Kies voor onderhoudsvrij

Bij een geïsoleerde voordeur kopen lees deze tips, hoort ook gelijk kiezen voor onderhoudsvrij. Voorbeelden hierin zijn aluminium deuren met een thermische onderbreking, en kunststof deuren. Het is bekend dat aluminium en kunststof niet kan rotten of roesten, je hoeft het dus niet over te lakken, en ook zal zo’n deur niet kromtrekken en daardoor goed blijven isoleren. In de industrie wordt meegedacht, terug van weggeweest is een ruit in de voordeur, en vaak is dat van dat isolerende HR ++ glas. Velen denken dat HR ++ glas enkel de zomerse hitte buiten de deur kan houden, sommigen noemen het dan ook warmte werend glas, maar HR ++ werkt tweeledig. Het glas houdt in de winter ook de warmte binnen. Kiezen voor een onderhoudsvrije geïsoleerde deur is niet alleen financieel interessant, het is ook goed voor het milieu. Hopelijk weet je nu geïsoleerde voordeur kopen lees deze tips, welke deur je wilt hebben waar je op moet letten, en ga voor een mooie voordeur.

Bron: homewishez.nl

Gerelateerde artikelen

4 redenen om nu over te stappen naar een tijdregistratie systeem

Waaijenberg, het verhuisbedrijf in Ede maakt verhuizen gemakkelijk

Schilder in Lunteren weet van aanpakken