Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Kunststof openslaande deuren naar de tuin zijn prachtig!

Veel huizen passen tegenwoordig kunststof openslaande deuren toe voor hun tuinen, omdat het handig, betrouwbaar en mooi is met een breed scala aan kleuren. Kunststof deuren, verkrijgbaar bij een kozijnen webshop, zie je vaak terug in kantoren en openbare gebouwen, maar ze zijn daarnaast ideaal als tuindeur. Fabrikanten zijn er zeker van dat de tuindeur van kunststof geschikt is voor huizen, appartementen en als toegang tot je achtertuin.

Wat past bij jou?

Voordat je een nieuwe deur installeert, moet je natuurlijk overwegen wat bij je huisstijl past. Met kunststof deuren kun je verwachten minder vochtproblemen te ondervinden dan met houten deuren. Er is wel één ding waar je rekening mee moet houden met kunststof: het moet worden geverfd. Kies dus je favoriete kleur om een deur te krijgen die perfect naar smaak is. Sommige huiseigenaren houden van kunststof openslaande deuren, vanwege hun betrouwbaarheid en omdat ze goedkoper zijn dan vele andere deuren.

Waarom voor kunststof deuren gaan?

Degenen die een kunststof deur hebben, merken op dat die deuren een esthetische aantrekkingskracht hebben vanwege de verschillende ontwerpen en de kleuren, waardoor ze een uitstekende keuze zijn. Ze hebben ook een goede geluidsisolatie. Hierdoor heb je minder last van geluiden buiten. Daarnaast worden ze geleverd met inbraakwerend beslag en stootvaste pakketten duiden tevens op een hoge inbraakwerendheid. Bovendien wegen ze niet zoveel als metalen of houten deuren, waardoor ze gemakkelijker te installeren zijn. De meeste kunststof deuren zijn gemaakt van hoogwaardige producten die de warmte goed kunnen vasthouden. Hoe meer isolatielagen de constructie heeft, des te kleiner het risico op het doorvriezen van de deur. De gewenste dichtheid krijg je door middel van een afdichting en de juiste klemmen. Kunststof deuren zijn bovendien waterafstotend, waardoor de deur niet uitzet door vocht.

Houd hier rekening mee

Er zijn maar een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van kunststof deuren. Kies voor een goed sluitsysteem om zo de veiligheid van je gezin te garanderen. Ook moet het oppervlak van de deur gemakkelijk te onderhouden zijn met gewone, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. De deur en de coating moet sterk zijn, zodat het niet aangetast wordt door zure regen, nagels van eventuele huisdieren of een botsing met een loopfietsje of iets dergelijks. Bedenk tevens dat niet alle kunststof deuren volledig brandwerend zijn. Kunststof deuren van goede kwaliteit gaan lang mee, zelfs langer dan 15 jaar. Kies dus een deur bij de kozijnen webshop die je echt mooi vindt!