Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Wil jij een gietvloer kopen? Er zijn een hoop mogelijkheden!

Voor de mensen die op zoek zijn naar een nieuwe, maar tevens mooie vloer, is het zeker de moeite waard om eens te kijken bij een vloer die gegoten wordt. Normaliter kijken we natuurlijk vaak naar een vloer die gelegd wordt uit losse onderdelen, maar dat is zeker niet iets wat altijd de beste optie is. In deze tekst gaan we daarom kijken naar een gietvloer. Wat is het precies? Wat zijn de redenen waarom je eventueel voor deze vloer zou kiezen en welke mogelijkheden zijn er bij een gietvloer kopen?

Een vloer die gegoten wordt

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn gietvloeren dus vloeren die gegoten worden. Wanneer we kijken naar een parketvloer of een tegelvloer, zien we dat deze uit vaste onderdelen gelegd worden. Er wordt een ondervloer geplaatst en vervolgens worden hierop de vaste onderdelen gelegd. Het nadeel van deze vloeren is, is dat er naden tussen de vloer zitten. Bij een gietvloer is dit dus niet het geval. Dit is een vloer die gemaakt wordt van verschillende vloeibare ingrediënten. Deze ingrediënten vormen samen een geheel waar nog een verschil gemaakt kan worden in de eigenschappen die de vloeren kunnen hebben. Zo kan de vloer bijvoorbeeld een licht, verende eigenschap hebben voor een kamer voor kinderen en kan hij natuurlijk ook nog in een hele hoop verschillende kleuren gemaakt worden. Toch is dat niet het enige voordeel aan de vloer.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer kopen?

Aan het kopen van dit soort vloeren zitten namelijk verschillende voordelen. De grootste zit hem in de uitstraling van de vloer. Zo is de vloer heel apart vergeleken bij andere vloeren. De vloer is verkrijgbaar in een hoop verschillende tinten. Hierdoor is de vloer dus aan te passen aan de kamer waarin hij gegoten wordt. Hierdoor krijg je een hele andere uitstraling dan wanneer je kiest voor een houten of stenen vloer. Nog een bijkomend voordeel zit hem in de manier waarop de vloer gegoten is. Er zitten namelijk helemaal geen naden in de vloer. Op die manier is het veel makkelijker om de vloer schoon te houden. Wanneer je een vloer met naden veegt, blijft er vuil achter de naden in de vloer hangen. Bij een gegoten vloer is dat niet het geval. Ook is het makkelijker om te stofzuigen. De stofzuiger glijdt namelijk gemakkelijk over de vloer heen en ook daarbij is het zo dat deze niet blijft hangen achter spleten of naden. Als laatste is het ook nog eens zo dat de vloer waterdicht is. Hierdoor trekt er geen vocht in en is het dus ook een hele handige vloer voor een badkamer of bijvoorbeeld de keuken. Een ideale vloer dus en ook beschikbaar in diverse gietvloer kleuren.