Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Nodige tips bij het huren van een container

Tips bij het huren van containers

Het huren van een container lijkt heel simpel, en dat is het ook, maar het kan nog beter wanneer je bepaalde dingen in je achterhoofd houdt. En daarom heb ik deze tips bij het huren van containers voor jou opgesteld.

Bekijk goed welke afvalstoffen er in jouw container mag

Je hebt verschillende soorten containers voor verschillende soorten afval en het is belangrijk om van tevoren goed te bekijken wat er precies in mag. Zo mag in een container voor hout geen verbrand hout of hout met spijkers erin. Als je hier een fout in maakt dan moet je wel voor de kosten opdraaien, en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Laat de container op tijd bezorgen

Het is verstandig om de container een tot twee dagen voordat je hem nodig hebt te laten bezorgen. Als je hem op de dag zelf laat bezorgen kan hij natuurlijk ook in de avond arriveren en dat is wel erg laat om te beginnen. Als je hem op tijd laat bezorgen dan heb je al deze problemen niet.

Controleer hoe lang je de container mag laten staan

De huurtermijnen verschillen enorm tussen verschillende verhuurbedrijven. Bij sommige mag je ze twee weken laten staan en bij sommige drie maanden. Let hier dus ook op wanneer je een verhuurbedrijf uitkiest, de container moet wel zo lang mogen blijven staan zolang jij hem nodig hebt. Ook zal je een verschil merken in prijs, als je een container maar een week nodig hebt dan is het niet slim om er eentje te kiezen die drie maanden mag blijven staan, dat zal veel duurder zijn.

Waar moet je beginnen?

Je hebt verschillende werkzaamheden waarbij een container huren ontzettend handig is. Maar waar moet je nu eigenlijk beginnen? Het huren van een container klinkt simpel, maar er zijn enkele aspecten waar je toch echt wel rekening mee moet houden. Hoe je dan begint zal ik je nu vertellen.

Kies de juiste container

Het is belangrijk om een container te kiezen van de juiste grootte en waar het juiste soort afval in mag. Hiervoor moet je dus weten wat voor afval je gaat krijgen voordat je een container huren gaat. Zo heb je aparte soorten containers voor hout, tuinafval en grofvuil. Het ligt aan de klus welke je nodig hebt. Ook is het handig om te weten hoe veel afval je ongeveer gaat produceren. Als je een kamer gaat verbouwen of het hele huis aan gort haalt, maakt nogal uit voor de grootte container die je nodig hebt.

Vind een plaats om hem neer te zetten

Je moet de container natuurlijk ook ergens kwijt kunnen als je hem eenmaal hebt besteld. Dit kan op jouw eigen terrein, als je hier de ruimte voor hebt en het goed bereikbaar is. Anders kan het op een parkeerplaats. In sommige gemeentes moet je hier wel een vergunning voor aanvragen, dit moet je dus even nakijken.

Licht jouw buren in

De meeste buren zullen het geen probleem vinden dat er een container in de straat staat, maar het is wel zo netjes om het toch even te melden. Op die manier kun je ook eventuele problemen later voorkomen. Het zou jammer zijn als de container een burenruzie veroorzaakt.

Dit zijn de stappen die je moet nemen voordat je jouw container kunt gaan bestellen en daarmee kun je veel eventuele problemen voorkomen. Het laatste dat je wilt als je midden in een verbouwing zit is een probleem met de container. Met deze tips kun je veel problemen met een container voorkomen en kun je als het goed is nog onverwachte kosten vermijden ook. Dat is wel zo handig als je midden in een verbouwing zit.

 

Voor meer info : http://www.busschercontainers.nl/container-huren/