Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Plantenwand voor buiten

Wist jij dat verticaal tuinieren helemaal trendy is? Bij verticaal tuinieren gebruik je niet de grond als bodem, maar bijvoorbeeld een muur. Op deze muur laat je planten groeien en dat ziet er echt ontzettend sfeervol uit. Zo’n plantenwand kun je in je huis creëren, maar hoe leuk is het om een plantenwand buiten te maken? Fleur die saaie wand op kantoor bijvoorbeeld op waar je hele dag op uitkijkt. Wie houdt er ten slotte nou niet van planten?

Ga voor een plantenwand buiten

Het is best wel een klusje om zelf zo’n plantenwand te monteren, aangezien je vaak een speciaal systeem nodig hebt om de planten water te geven. Zeker wanneer je zowel in de winter, herfst, lente als zomer een groene wand wilt. Laat daarom een plantenwand aanleggen door een specialist, bijvoorbeeld Plantenman. Zij kunnen dit heel eenvoudig en snel voor je doen. Hoe de wand eruit moet komen te zien, is helemaal aan jou. Wellicht vind je het mooi om een hele wand met mos te bekleden of misschien ben je juist meer van de fleurige planten. Het is ook leuk om diverse planten qua vorm en kleur met elkaar te mixen en matchen. Plantenman kijkt samen met je naar de meest geschikte plek, rekening houdend met onder andere de hoeveelheid licht en de draagkracht van een wand.

 

De voordelen van een plantenwand

Naast de gezelligheid van zo’n plantenwand, is zo’n wand eenvoudig te onderhouden. Wanneer een wand te groot of lastig te bereiken is, wordt er een watergeefsysteem aangesloten. Hierdoor heb je geen omkijken naar het geven van water. Mocht een watergeefsysteem niet nodig zijn, dan moet je meerdere keren per week water geven. Dit is afhankelijk van de soort planten. Ben jij enthousiast geworden en wil je ook een mooie plantenwand voor buiten? Neem vandaag nog contact op of vraag direct een offerte aan. Voeg wat groens toe buiten en maak het kantoor een stuk gezelliger!