Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Tips hoe een klein hoekje om te toveren tot een leuke keuken

De keuken is vaak het hart van het huis en het is dan ook belangrijk dat deze ruimte zo functioneel en gezellig mogelijk is. Soms kan het echter lastig zijn om een klein hoekje in de keuken op een leuke manier in te richten. Handgemaakte keukens zijn op maat en voldoen aan alle persoonlijke eisen. In dit artikel geven we tips hoe je een klein hoekje in de keuken kunt omtoveren tot een gezellige plek. 

Hier lees je enkele tips:

  1. Maak gebruik van verticale ruimte. Een van de manieren om een klein hoekje in de keuken groter te laten lijken is door gebruik te maken van de verticale ruimte. Dit kun je doen door opbergrekken of planken aan de muur te hangen. Hierdoor creëer je extra opbergruimte en het lijkt alsof de ruimte groter is dan in werkelijkheid.

  2. Gebruik opbergoplossingen op maat. Een andere manier om het meeste uit een klein hoekje in de keuken te halen is door gebruik te maken van opbergoplossingen op maat. Dit kun je doen door een opbergsysteem te laten maken dat precies in het hoekje past. Hierdoor benut je elke beschikbare centimeter en creëer je een efficiënte opbergruimte.

  3. Kies voor een multifunctionele tafel. Een andere manier om een klein hoekje in de keuken gezellig te maken is door een multifunctionele tafel te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een uitschuiftafel of een tafel met opbergruimte zijn. Hierdoor kun je het hoekje gebruiken als eet- of werkplek en heb je tegelijkertijd extra opbergruimte.

  4. Kies voor een kleurrijk en gezellig interieur. Een van de beste manieren om een klein hoekje in de keuken op te fleuren, is door het toevoegen van kleur. Dit kan door middel van accentmuur, accessoires of keukenapparatuur. Door kleur toe te voegen, creëer je direct een gezellige sfeer in de keuken.

Accentmuur en keukenapparatuur

Gebruik accentmuur. Een accentmuur is een geweldige manier om een kleurrijke sfeer in de keuken te creëren. Kies voor een felle kleur zoals geel, rood of blauw om direct een opvallend effect te creëren. Als je het liever wat rustiger houdt, kun je ook kiezen voor een zachte pastelkleur.

Accessoires en keukenapparatuur. Naast een accentmuur, kun je ook kleur toevoegen aan de keuken door middel van accessoires en keukenapparatuur. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke pannen, bestek of servies. Dit zorgt voor een speels effect in de keuken en maakt het een gezellige plek.

Tot slot is het belangrijk om te kiezen voor een kleurrijk en gezellig interieur in het kleine hoekje in de keuken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een kleurrijke poster of foto aan de muur te hangen of door te kiezen voor opvallende accessoires. Het toevoegen van kleur aan een klein hoekje in de keuken kan  wonderen doen. Het zorgt voor een gezellige sfeer en maakt van een saai hoekje een opvallend en aantrekkelijk plekje. Dus wees niet bang om wat kleur toe te voegen aan je keuken.