Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Waarom is IKEA zo voordelig?

De klanten houden van IKEA vanwege de betaalbaarheid van de meubels.

IKEA verkoopt banken, fauteuils en tafels voor ongeveer de helft van wat de concurrentie doet. Bij IKEA kun je een bank kopen voor minder dan € 500. Maar bij andere woonwarenhuizen die gespecialiseerd zijn in woninginrichting kosten de banken meestal minstens € 900, zo niet meer.

Maar gezien hoe laag de meeste prijzen van IKEA zijn, is de kwaliteit verrassend hoog. Hoe kan het de prijzen zo laag houden?

Veel heeft te maken met de manier waarop het elk item ontwerpt. IKEA kiest waar ze een product voor willen verkopen voordat ze het ontwerpen en produceren, en de ontwerpers en leveranciers werken samen om ervoor te zorgen dat het eindproduct die prijs kan zijn.

IKEA is ook in staat om de kosten te drukken en de prijzen laag te houden door de manier waarop het zijn producten verkoopt.

In 1956 introduceerde de oprichter van IKEA, Ingvar Kamprad, “platte verpakkingen”, de methode die nu synoniem is voor IKEA en die kosten bespaart door consumenten hun meubels in stukken te laten kopen en ze zelf in elkaar te laten zetten. Hoewel het misschien vervelend is om meubels zelf te monteren, kan IKEA hierdoor minder kosten in rekening brengen voor alles.

Wil je graag meer weten over huis en inrichting? Lees dan het meubelblog van Meubelmatch en vind de leukste en meest interessante nieuwtjes op het gebied van woninginrichting. Ook kun je er eenvoudig meubels vergelijken om jouw ideale inrichting samen te stellen, nog mooier kan het toch niet?

https://www.meubelmatch.nl/