Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Waarom je zou moeten kiezen voor een kunststof schuifpui

Wanneer jij aan de slag gaat met het verbouwen van je huis en je bent ook direct voornemens om je kozijnen te vervangen, dan is het verstandig om na te denken over kunststof kozijnen. Dit heeft namelijk al grote voordeel dat je een stuk minder onderhoud  hebt en je je ook geen zorgen meer hoeft te maken over het schilderwerk. Niet alleen zijn de kozijnen verstandig om te vervangen voor kunststof, maar ook een schuifpui is hiervoor bij uitstek geschikt. Wist je namelijk dat een kunststof schuifpui een stuk langer meegaat, dan wanneer je een houten pui laat plaatsen? Kortom, allemaal voordelen dus! Maar welke voordelen heeft het laten plaatsen van een kunststof schuifpui eigenlijk nog meer?

 

Waarvan worden kunststof kozijnen gemaakt?

Voordat we vergaan met de voordelen van een schuifpui gemaakt van kunststof, is het goed om eerst te weten waar ze van worden gemaakt. Zoals het woord natuurlijk al doet vermoeden, worden ze gemaakt van kunststof. Niet zomaar kunststof, maar van PVC, ook wel voluit; polyvinylchloride genoemd. Het voordeel aan kunststof, is dat het relatief goedkoop is en ook gemakkelijk is om te bewerken. Niet voor niets zien we daarom dus ook steeds vaker dat er wordt gekozen voor kunststof in plaats van voor hout of beton. Het laten plaatsen van een kunststof pui en ook kozijnen is vaak een enorme investering. Het is er daarom dus ook niet één die je zomaar even doet. Speciaal daarom hebben we wat voordelen voor je op een rijtje gezet, zodat je een beeld hebt van wat het nu eigenlijk inhoudt.

 

Kunststof heeft een aantrekkelijke prijs

Eén van de voordelen van het laten plaatsen van kunststof kozijnen, is dat de prijs relatief aantrekkelijk is. Wanneer je kijkt naar de verschillen tussen hout, aluminium en kunststof, dan zien we dat de prijs van kunststof tot wel 15 procent onder de prijs van hout ligt en natuurlijk nog verder onder de prijs van aluminium. Het is daarom dus ook niet voor niets dat het op lange termijn een investering is en dus absoluut geen uitgave.

 

Makkelijk in onderhoud

Naast dat de prijs van kunststof een stuk onder de prijs van hout ligt, is het ook in onderhoud een stuk gemakkelijker. Zo hoef je niet na te denken of het moet worden geschilderd en hoef je bij kunststof alleen maar af en toe met een doek langs de kozijnen. Dit maakt het dat het alles bij elkaar een stuk aantrekkelijker is om te kiezen voor kunststof, dan dat je kiest voor hout. Ook is de levensduur van hout een stuk korter, waardoor je kozijnen veel sneller opnieuw aan vervanging toe zijn. Het is dus zeker de moeite waard om er eens serieus over na te denken wat in jouw persoonlijke situatie de beste keuze is.