Huizenplan
Image default
Zakelijke dienstverlening

De beste ingrediënten om je tanden mee te poetsen

Je tanden poetsen is erg belangrijk voor de gezondheid van je tanden en je mond. Daarnaast moet je ook regelmatig naar de tandarts gaan. Vaak weten mensen niet hoe belangrijk het is om je tanden te verzorgen. Je kan namelijk snel ziektes krijgen als je een bacterie in je mond krijgt. Er zijn dan ook veel soorten tandpasta en mondspoelingen om zo goed mogelijk je tanden te verzorgen. Er zijn dan ook een aantal ingrediënten die beter voor je tanden zijn dan anderen. In deze blog zal er uitgelegd worden welke ingrediënten goed zijn voor je tanden en waarom. 

Kokosolie

Kokosolie is enorm goed voor je tanden en helpen ook erg goed bij andere lichaamsdelen. Kokosolie kan namelijk het microbioom in je darmen helpen te stimuleren en kan ook candida in de mond op een natuurlijke wijze voorkomen. Wel is het goed om te weten dat je niet je tanden moet poetsen met alleen maar kokosolie omdat er geen bewijs is dat de bacteriën die gaatjes veroorzaken worden verminderd. 

Bentoniet klei

Bentoniet klei is een natuurlijk polijstmiddel dat rijk is aan mineralen en dat niet te schurend is. Het is dan ook alkalisch, wat helpt om de zuurgraad in de mond te verminderen. Een gezond gebit draait eigenlijk om een evenwichtig ecosysteem van bacteriën in je mond, dat ons beschermt tegen ziekten. Daarom hoef je dus ook niet super veel middelen in je mond te stoppen om je gebit schoon te krijgen. 

Baking soda 

Onze tanden en onze mond worden constant aangevallen door zuren. Dit komt door het voedsel dat we in onze mond stoppen. Deze zuren neutraliseren met groenten. Water zorgt er dan weer voor om de juiste pH in de mond te bewaren. Baking soda heeft een pH van 9 tot 11 dus het helpt zuren te neutraliseren terwijl het niet te schurend is voor de tanden. 

Waar moet je op letten 

Met alles is het belangrijk dat je niet te veel gaat gebruiken. Kijk dan ook goed hoe je de ingrediënten kan combineren met andere middelen. Soms is het namelijk zo dat je niet bepaalde middelen met andere middelen moet gebruiken, omdat het zo juist je tanden en je mond kan aantasten. Heb jij een tandartspraktijk en lees je deze blog? Bezoek dan de website van onze partner Alldent voor de beste tandartsspullen, zoals die van Finndent