Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Wat is een dryback pvc vloer?

Steeds meer mensen kiezen voor een zogenaamde dryback PVC vloer en dat is logischerwijs niet zomaar. Wil je ook graag weten wat zo’n dryback vloer precies is en wat de belangrijkste voordelen ervan zijn? In deze blog lees je alles wat je moet weten!

De belangrijkste voordelen van dryback PVC

Een dryback vloer uit PVC is kortweg een vloer die uit verschillende PVC stroken bestaat, die perfect in elkaar passen. Deze elementen moeten op een spiegelgladde vloer gelijmd worden, in tegenstelling tot klik PVC.

Dryback PVC is tegenwoordig de populairste optie van beide, hoewel er in feite extra werkzaamheden bij komen kijken. Zo moet je bij een dryback PVC vloer eerst egaliseren, wat bij een klik PVC vloer niet het geval is. Onderstaande voordelen van zo’n vloer maken echter meteen duidelijk dat deze optie toch misschien wel de beste is:

1. Verkrijgbaar in verschillende vormen en stijlen

Ten eerste is een dryback PVC vloer verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen en formaten. Zo vind je heel wat prachtige visgraat dryback PVC vloeren, maar evengoed rechte planken en tegels. Daarbij beschik je altijd over de mogelijkheid om je vloeren of tegels op maat te laten maken, zodat je voor jouw inrichting snel de beste oplossing vindt.

2. Een stille vloer

Daarbij is een dryback vloer over het algemeen beter als je op zoek bent naar een vloer met een goede akoestische isolatie. Zeker in appartementen, waar je doorgaans veel last hebt van lawaai van de buren, is dat een slimme investering. Minder storende omgevingsgeluiden betekenen immers ook een beter leefcomfort.

3. Een beter rendement met vloerverwarming én verkoeling

Ten slotte is een dryback vloer uit PVC een goede investering als je meer rendement wilt halen uit je vloerverwarming. Dit komt doordat de structuur van zo’n vloer beter isoleert, waardoor je minder warmteverlies hebt in de woning. Vooral in een land als België of Nederland is dat een interessant gegeven.

Dit voordeel geldt trouwens ook voor de verkoeling van de ruimte. Tijdens hete zomerdagen blijft warmte minder gemakkelijk in de vloer zitten, waardoor je zelfs bij een hoge buitentemperatuur toch van een aangenaam binnenklimaat geniet.

Vertrouw op een dryback vloer uit PVC van kwaliteit

Een dryback vloer uit PVC is kortom een slimme aankoop voor iedereen die van méér wooncomfort en een lagere energiefactuur wil genieten. Kies zeker voor een vloer van goede kwaliteit bij een gespecialiseerde aanbieder. Zo doe je een duurzame investering die niet alleen je comfort, maar ook de inhoud van je portemonnee ten goede komt!

 

https://www.laminaatallin.nl/