Huizenplan
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van maatwerk meubels?

Goed meubilair is een must in elk interieur, maar vaak voldoen gewone standaard meubels niet om de ruimte echt tot zijn recht te doen komen. In dat geval kies je het beste voor meubels op maat.

Wat zijn maatwerk meubels en waarom zou je dergelijk meubilair in je woning moeten verwerken? Hieronder lees je alles wat je wilt weten.

Wat zijn maatwerk meubels?

Maatwerk meubels zijn meubelstukken die op maat zijn gemaakt om perfect in een specifiek interieur of een bepaalde ruimte te passen. Het gaat dan bijvoorbeeld om tafels, maatwerk tv-meubels, kasten en meer.

Bij het bouwen van maatwerk meubilair houdt men rekening met:

  • de afmetingen

  • de kleuren

  • het gebruikte materiaal

  • de vorm

Belangrijk bij maatwerk meubilair is dat elk aspect van het meubelstuk voldoet aan de persoonlijke verwachtingen en wensen van jou als koper. Dat brengt enkele interessante voordelen met zich mee, zoals je hieronder leest.

De voordelen van maatwerk meubels

1. Een gepersonaliseerd design

Meubelstukken hebben natuurlijk vooral een functioneel nut, maar dat betekent niet dat ze ook op esthetisch vlak geen rol spelen. Bij maatwerk meubilair ben je altijd zeker dat je meubelstukken visueel goed bij de rest van de inrichting passen.

Het gaat hierbij trouwens verder dan gewoon de stijl van de ruimte, zoals industrieel, klassiek of modern. Elke inrichting binnen elk van deze woonstijlen is uniek op zijn eigen manier, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van bepaalde contrasten, decoratieve elementen, enzovoort. Bij maatwerk meubilair wordt daar rekening mee gehouden, zodat je inrichting een persoonlijke touch krijgt.

2. Optimaal gebruik maken van de ruimte

Ook als je de ruimtes in je woning optimaal wilt benutten, is maatwerk meubilair een goed idee. In dit geval meet een specialist immers de beschikbare ruimte in de kamer af, zodat het nieuwe meubelstuk er perfect in past. Dit betekent dat je geen hoekjes of kantjes verliest.

Het resultaat? Zelfs in een kleinere ruimte geniet je van het beste comfort en daarbij oogt het geheel ook een stuk mooier. Twee voordelen die je zeker niet mag laten liggen bij de inrichting van je woning.

3. Ook voor moeilijk in te richten ruimtes

Gewoon meubilair is in veel situaties ontoereikend om moeilijker in te richten ruimtes op te vullen op een manier die functioneel en visueel aantrekkelijk is. Meubels op maat zijn in dit geval een goede uitkomst, juist doordat de afmetingen, het design en de vorm ervan aangepast kunnen worden.

Heb je bijvoorbeeld een relatief kleine keuken die langwerpig is en ben je op zoek naar een passende keukentafel? Dan is maatwerk essentieel. Maatwerk tv-meubels zijn dan weer een goed alternatief voor standaardmodellen als je je living een persoonlijke look wilt geven, maar wel optimaal gebruik wilt maken van de ruimte. Kortom, meubels op maat bieden heel wat mogelijkheden en voordelen!