Huizenplan
Image default
Gezondheid

Drie keer comfortabel de winter door

Als je een echte koukleum bent, is de winter waarschijnlijk niet jouw favoriete seizoen. Hoewel de feestdagen ontzettend gezellig zijn en het heerlijk is om na een lange winterwandeling op de bank te kruipen met een goede film en een kop warme chocomel, kan de winter voor sommige mensen echt een aanslag zijn op hun fysieke en mentale toestand. Dit zijn drie musthaves voor koukleumen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken om de winter te overleven.

Warmtekussens

Tegenwoordig zijn warmtekussens, bijvoorbeeld van Qnuss, een ontzettende trend. Deze werken net als elektrische dekens op stroom en ze zijn heerlijk om bij je te houden wanneer je op de bank of in bed ligt. Warmtekussens kunnen ook spierpijn verlichten. Als je last hebt van je rug is het bijvoorbeeld om met je onderrug tegen een warmtekussen aan te zitten. 

Infraroodpanelen

Soms lijkt het zelfs met de radiatoren aan, maar niet warm te worden in huis. Zeker wanneer ze een tijdje uit hebben gestaan kan het effe duren voor de temperatuur in huis lekker op peil is. Elektrische kachels zijn ideaal om de boel snel en effectief op te warmen, maar zijn vaak ontzettende stroomvreters. Niet bepaald een feestje om eind van de maand je energierekening onder ogen te moeten komen. Infraroodpanelen zijn ontzettend energiezuinige elektrische kachels. Ze werken op infrarood energie die jouw ruimte verwarmd.  Een infrarood paneel van 500 Watt is voldoende voor zo’n 20 vierkante meter.

Zwaartedekens

Zwaartedekens zijn de uitkomst voor mensen die van de kou maar niet in slaap kunnen komen. Een zwaartedeken sluit ontzettend goed aan om jouw lichaam en weet jouw eigen lichaamswarmte daarmee zo goed mogelijk te isoleren. Let er wel op dat een zwaartedeken letterlijk zwaar is: bij het kopen van een zwaartedeken moet je rekening houden met je eigen lichaamsgewicht. Hoe zwaarder jij zelf bent, hoe zwaarder de deken moet zijn. Kortom: voor koukleumen is de winter absoluut geen pretje, maar er zijn dingen die jou makkelijker door deze zware tijd kunnen helpen. Met een lekker warmtekussen, een infraroodpaneel en een fijne zwaartedeken zit jij er zelfs op de koudste dagen lekker warmpjes bij.