Huizenplan
Image default
Woningen

3 redenen waarom gietvloeren de investering meer dan waard zijn

Een nadeel dat altijd in combinatie met gietvloeren wordt genoemd is dat ze meer kosten dan een gemiddelde andere soort vloerbedekking. En dat nadeel gaat zeker op, want gemiddeld betaal je voor een nieuwe gietvloer €100 per vierkante meter. Gelukkig is het niet allemaal slecht, want er zijn ook gietvloeren die €30 per vierkante meter kosten. Het is echter een feit dat je voor het leggen van een gietvloer waarschijnlijk wat meer geld kwijt bent dan wanneer je kiest voor parket of vloerbedekking. Hier vind je drie redenen waarom deze vloer de investering meer dan waard is.

 

1.    Gietvloeren gaan erg lang mee

Ja, je moet een investering doen als je een gietvloer laat leggen, maar daarna heb je er zeker 50 jaar lang plezier van. Gietvloeren zijn erg sterk, krasbestendig, deuken nauwelijks, scheuren nauwelijks en slijten nauwelijks. Na 50 jaar is het tijd om aan vervanging te denken of om je gietvloer nieuw leven in te blazen met een frisse toplaag. Een vakkundig gelegde gietvloer hoef je mogelijk in jouw tijd in je huis niet te vervangen. Maakt de vakman die je vloer legt foutjes, dan is er wel kans dat je gietvloer scheurt of deukt. Gebruik van de verkeerde harssoort bij vloerverwarming kan problemen opleveren of een ondervloer die niet correct is voorbereid. Voor een zo lang mogelijke levensduur kies je dus voor een vakkundige specialist.

 

2.    Een gietvloer is onderhoudsarm

Een mooie houten vloer is schitterend en even duur als een gietvloer. Het verschil is dat een echt houten vloer veel onderhoud nodig heeft. Hij moet geschuurd worden, opnieuw in de was gezet worden en beschermd worden tegen vocht. Gietvloeren hebben nauwelijks onderhoud nodig. Regelmatig stofzuigen en één keer per week dweilen is eigenlijk voldoende. De vloer hoeft niet te worden behandeld en is ook vochtbestendig. Als je iets morst dan veeg je de vlek gewoon weg en zal dat niet meer te zien zijn daarna. Het is zelfs zo dat gietvloeren of zelfs vloercoating, weinig slijten. Gebeurt dit wel, dan kun je overwegen om een nieuwe toplaag te laten plaatsen.

 

3.    Een gietvloer hoeft niet te worden verwijderd

Als het dan toch tijd is om je gietvloer te vervangen, dan hoef je deze niet te verwijderen. Gietvloeren zijn een glad, naadloos en dun oppervlak dat als het goed is niet beweegt en kunnen daarom prima als ondervloer fungeren. Besluit je om een nieuwe vloer te laten leggen, dan kan dat in de meeste gevallen dus prima over de huidige gietvloer heen. Het leuke aan gietvloeren is dat ze ook over je oude vloer te plaatsen zijn. De specialist zal deze dan wel goed vast en egaal maken en behandelen met een egalisatielaag. Je hoeft bij het laten plaatsen van een gietvloer in veel gevallen je oude vloer dus ook niet te verwijderen. De gietvloer zelf is slechts enkele millimeters dik. Investeren in een gietvloer betekent dat je een vloer aanschaft die je vele jaren plezier zal doen.