Huizenplan
Image default
Woningen

5 Veelvoorkomende redenen voor een cv storing

Een cv storing kan aanzienlijke problemen opleveren voor uw huis of bedrijf. Een probleem met uw cv installatie kan leiden tot ongemak, hogere energiekosten en zelfs veiligheidsproblemen. 

Soms is de oplossing eenvoudig, op andere momenten kunt u beter een professional inschakelen om het probleem op te lossen. In deze blog presenteren we een aantal veelvoorkomende redenen voor een cv storing en welke oplossing daar het beste bij past.

Uitval van de ketel

Misschien wel de meest voorkomende vorm van een cv storing is een probleem met de ketel zelf. Een te lage waterdruk, geen elektriciteit of een kapot onderdeel bijvoorbeeld. Allemaal heel vervelend omdat het zorgt voor een gebrek aan warmte in uw huis of bedrijf, en mogelijk voor herstelkosten bij kapotte onderdelen. 

Als bijvullen het euvel niet oplost en de ketel voorzien is van elektriciteit en de warmte is nog steeds niet teruggekeerd kan een cv monteur u helpen bij het diagnosticeren van het probleem en het vervangen van de ketel indien nodig.

Thermostaatproblemen

Een ander veelvoorkomend, aan cv storingen gerelateerd probleem, is een probleem met de thermostaat. Als uw thermostaat niet correct werkt, kan dit leiden tot een ongelijkmatige verwarming van uw huis of bedrijf. Thermostaatproblemen zijn vaak moeilijk zelf op te lossen. Een professional kan uitzoeken waar het probleem vandaan komt en eventueel een nieuwe thermostaat voor u installeren.

Verstopte cv leidingen

Een verstopping van de cv leidingen wil ook nog wel eens voorkomen. Zo’n verstopping kan ontstaan door opeenhoping van viezigheid, roest en andere vuil dat zich afzet tegen de binnenkant van de leiding. 

Een verstopte leiding zou er in kunnen resulteren dat de radiatoren minder goed opwarmen en dat de ketel probeert harder zijn best te doen om de hele boel toch te verwarmen. Met een beetje pech met een fiks hogere energierekening tot gevolg. Een verwarmingsmonteur kan er voor zorgen dat de leidingen weer vrij worden gemaakt.

Cv lekkage

Een ander probleem waardoor de cv ketel dienst weigert is een lekkage. Een lek kan zich op allerlei verschillende plekken in de ketel maar ook in het leidingstelsel voordoen. Het zorgt voor drukverlies en mogelijk waterschade aan uw woning. Bij een lekkage is het zaak deze zo snel mogelijk te laten opsporen en te laten repareren door een professionele cv monteur. Zo kunt u meer schade aan de ketel en uw woning voorkomen. 

Een kapotte circulatiepomp

Een ander veelvoorkomend probleem waardoor uw cv ketel uitvalt is een probleem met de circulatiepomp. Als deze niet goed werkt, kan dit leiden tot een ongelijkmatige verwarming van uw huis of bedrijf. Een cv monteur kan u helpen bij het diagnosticeren van het probleem en de kapotte circulatiepomp eventueel vervangen.