Huizenplan
Image default
Woningen

Goede dakbedekking cruciaal voor lange levensduur dak

Het plaatsen van nieuwe dakbedekking is een cruciaal onderdeel in het onderhoud van uw huis. Een goed functionerende dakbedekking kan de levensduur van uw dak aanzienlijk verlengen en lekkages voorkomen. Daarom is het van groot belang de kwaliteit van de dakbedekking te monitoren en op tijd nieuwe dakbedekking te laten plaatsen door een professionele dakdekker als de situatie daarom vraagt.

Soorten dakbedekking 

Er zijn enkele soorten dakbedekking die het vaakst worden toegepast, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Zo is er bijvoorbeeld bitumen, een van de meest voorkomende soorten dakbedekking vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding en de goede bewerkbaarheid. Het is ook nog eens een duurzame keuze omdat de dakbedekking volledig gerecycled kan worden. Andere veelgebruikte opties zijn EPDM, PVC en dakpannen.

Nieuwe dakbedekking plaatsen

Voordat er überhaupt sprake is van het plaatsen van nieuwe dakbedekking is het belangrijkrijk om de staat van uw huidige dak in kaart te brengen. Een professionele dakdekker kan u helpen bij het bepalen of uw huidige dak direct geschikt is voor het plaatsen van een nieuwe dakbedekking. Als er eerst nog aanvullende reparaties nodig zijn kunnen deze eventueel ter plekke worden uitgevoerd voordat de nieuwe dakbedekking wordt aangebracht. 

Eenmaal de keuze voor de dakbedekking is gemaakt, kan er begonnen worden met het verwijderen van de oude dakbedekking. Dit is een zorgvuldig proces waarbij de dakdekker ervoor zorgt dat er geen schade wordt toegebracht aan het dak en de onderliggende constructie.

Vervolgens wordt de nieuwe dakbedekking geplaatst. Dit gebeurt mogelijk in verschillende lagen, afhankelijk van de gekozen dakbedekking. De dakdekker zorgt dat deze lagen goed aansluiten en dat er geen luchtlekken ontstaan.

Dakbedekking plaatsen uitbesteden of niet?

Het is belangrijk om te weten dat het plaatsen van een nieuwe dakbedekking een zorgvuldig proces is dat veel aandacht en vaardigheden vereist. Het is daarom aan te raden deze taak uit te besteden aan een professionele dakdekker. 

Een dakdekker beschikt over de juiste kennis, vaardigheden en middelen om ervoor te zorgen dat uw nieuwe dakbedekking op de juiste manier wordt geplaatst. Zo weet u zeker dat alles op een juiste manier aangebracht wordt en mag u er van uitgaan dat er zich op korte termijn geen problemen zullen voordoen.