Huizenplan
Image default
Woningen

De vele rollen van een hypotheekadviseur [2022] – Huizenplan.nl

Wat doet een hypotheekadviseur? Het antwoord op deze vraag hangt af van waar u zich in het land bevindt. In welke branche u zich bevindt en voor welk soort bedrijf u werkt. Zoals de meeste mensen die in de hypotheek- en financiële sector werken, is de rol van hypotheekadviseur het afgelopen decennium drastisch geëvolueerd. En vertoont deze geen tekenen van vertraging.

 

De vele rollen van een hypotheekadviseur

De vele rollen van een hypotheekadviseur is dat ze bijvoorbeeld hun diensten verlenen aan particulieren die onroerend goed kopen, herfinancieren of verkopen. Ze werken samen met klanten om verschillende hypotheekopties te verkennen en ervoor te zorgen dat ze de beste lening kiezen voor hun individuele behoeften.

Financiering

 

Ze vertegenwoordigen ook klanten bij het zoeken naar financiering van financiële instellingen zoals banken en kredietverenigingen en zijn verantwoordelijk voor het helpen van hen bij het vinden van leningen met de beste rentetarieven. En als hypotheken niet genoeg zijn, kunnen de meeste hypotheekadviseurs u helpen verzekeringspolissen te vergelijken en u adviseren wanneer het nodig is om een ​​huiseigenarenpolis af te sluiten en hoeveel dekking u nodig heeft.

 

Wat hypotheekadviseurs doen?

Hypotheekadviseurs werken samen met potentiële huizenkopers om hen te helpen begrijpen hoe hypotheekbetalingen hun budget zullen beïnvloeden en om hen te helpen beslissen welk type hypotheek het beste is voor hun huidige en toekomstige situatie. Ze zijn vaak geregistreerd als erkende verzekeringsagenten.

Hypotheekadviseurs kunnen huiseigenaren ook verschillende financieringsmogelijkheden bieden. Ze kunnen u bijvoorbeeld vertellen over een aflossingsvrije lening die u helpt binnen uw budget te blijven, maar slechts vijf jaar meegaat. Wil je meer weten over het zijn van hypotheekadviseur, bekijk dan ons vacatureoverzicht!

 

Wie kan hypotheekadviseur zijn?

Een hypotheekadviseur is van oudsher iemand die klanten helpt bij het financieren van de aankoop of herfinanciering van een woning door hen in contact te brengen met kredietverstrekkers.

Ze kunnen u helpen met zaken als het omgaan met ingewikkeld papierwerk, het nemen van beslissingen over het type lening dat u wilt krijgen, u helpen op de hoogte te blijven van betalingen en op uw belangen letten. Daar houdt het echter niet op!

Transacties

 

Het zal u misschien verbazen dat ze ook kopers of verkopers adviseren bij financiële transacties met betrekking tot onroerend goed en leningen. Als u bijvoorbeeld onroerend goed koopt of verkoopt, kunnen ze praten over de bijbehorende sluitingskosten of helpen bij het opstellen van het nodige papierwerk, zoals contracten en promessen.

Als u overweegt uw woninglening te herfinancieren, kunnen zij kijken hoeveel tijd er nog over is voordat deze moet worden verlengd en dienovereenkomstig aanbevelingen doen.

 

Hoeveel verdienen hypotheekadviseurs?

Hypotheekadviseurs verdienen verschillende salarissen, afhankelijk van de staat waarin ze werken en hun jarenlange ervaring. In Nederland kunnen hypotheekadviseurs een gemiddeld salaris van €40.000 per jaar verdienen. Na 5 jaar ervaring en relevante opleiding kan dit salaris oplopen tot ongeveer €60.000 per jaar. Hogere niveaus van succes kunnen leiden tot salarissen van meer dan €200.000.

Beheer

Hypotheekadviseurs doen meer dan alleen uw hypotheek beheren; zij beheren uw volledige financiën, van sparen tot beleggen en belastingverplichtingen. Uw hypotheekadviseur helpt u bij het kopen van een huis en helpt u met financiële behoeften, waaronder leningen voor auto’s of collegegeld. Zoals je misschien al geraden hebt, verdubbelen deze professionals vaak ook als financiële planners.

 

Waar zijn hypotheekadviseurs?

Hypotheekadviseurs kunnen worden ingezet bij elke financiële instelling die kredietproducten en omvattende banken, kredietverenigingen. Hier zijn enkele voorbeelden van waar hypotheekadviseurs kunnen werken:

  • – Regionale banken met hoofdkantoor in uw gemeenschap
  • – Een federaal gecharterde kredietunie met een focus op plattelandsgemeenschappen van boerencoöperaties 

 

Onafhankelijk Hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur nauw samen met steunenkopers en verkopen om te kopen van onroerend goed. Zo kunnen ze u ook een onafhankelijk hypotheekadvies geven. Een onderdeel van dit proces is het samenwerken met huis eigenaren om te maken van een nauwkeurige berekening voor betalingen, uitvoeringen en verwerkte rekeningen.

Aanvraagproces

Een hypotheekadviseur kan ook helpen bij het verkrijgen van verschillende soorten hypotheken en hen door het aanvraagproces een lening leiden, inclusief het verkrijgen van brieven van aanvankelijke werkgevers, kredietrapporten en het indienen van gevraagde documentatie. Een essentieel onderdeel in het proces van het kopen van een huis is het bespreken van hoeveel geld u zich elke maand kunt om aan huisvesting te verwerven en het stellen van financiële doelen die u met de aankoop nastreft.

Overzicht

Een hypotheekadviseur geeft advies en begeleiding aan mensen die hun huis willen kopen of herfinancieren. Dit is niet alleen beperkt tot residentiële aankopen, deze persoon kan ook commerciële kopers helpen.

De hypotheekadviseur kan ook nuttig advies geven over hoe u dit het beste kunt doen, rekening houdend met hoeveel geld de koper nodig heeft en hoeveel hij kan uitgeven, naast andere factoren.

Onafhankelijke agenten

 

Een ding dat een hypotheekadviseur onderscheidt van anderen in de branche, is dat ze onafhankelijke agenten zijn bij een aantal banken en kredietverstrekkers die hen commissie betalen voor het binnenhalen van nieuwe contracten; er zijn geen verkoopquota of commissies vastgesteld door het bedrijf, dus ze hebben altijd uw belang bij het nemen van beslissingen.

 

Hypotheekbemiddelaar versus leningbeambte

Een hypotheekmakelaar is verantwoordelijk voor het afhandelen van de leningen van begin tot eind. Zij zijn experts in hun vakgebied en hebben contacten met kredietverstrekkers die u de beste tarieven kunnen bieden voor uw behoeften.

Een leningfunctionaris daarentegen zou nooit eigenaar worden van uw hypotheek als deze eenmaal is gefinancierd. In plaats daarvan zijn ze verantwoordelijk voor het aannemen van aanvragen en het organiseren ervan met geldschieters om de best mogelijke deal voor u te vinden. Ze zullen met een makelaar samenwerken zodra ze weten wat u wilt, zodat de makelaar kan beginnen met het zoeken naar financieringsopties die aan uw behoeften voldoen.

Twee rollen

 

Hoewel veel mensen deze twee rollen onderling uitwisselbaar laten lijken, zijn er grote verschillen tussen het zijn van een leningfunctionaris of hypotheekmakelaar en elk heeft een aanzienlijk gewicht binnen deze branche.