Huizenplan
Image default
Woningen

De vele voordelen van Velux rolgordijnen

Er zijn veel redenen op te noemen waarom je een rolgordijn van Velux moet kopen. Zelf maak ik al een aardige tijd gebruik van deze handige rolgordijnen om mijn ruimtes mee te verduisteren om het licht van buiten tegen te houden. Er zijn nog een aantal andere concrete voordelen te benoemen, deze zal ik hieronder verwoorden.

Voordeel 1: Goede afscherming van privacy, naast zichtbare beveiliging scheelt het ook op het gebied van geluiddemping. Dit komt handig uit als je bij een straat woont die veel activiteit kent qua verkeer en wandelende mensen.

Voordeel 2: Goede afscherming van licht van buiten. Wij wonen naast een straat met veel verlichting van straatlampen en passerende auto’s. Voor ons is het dus van groot belang om ons hier van af te schermen met gedegen rolgordijnen.

Voordeel 3: Makkelijke bediening. Wij hebben zelf gekozen voor een handmatige bediening, maar om wat kosten te besparen hebben wij niet gekozen voor een automatische of eentje met een afstandsbediening.

Voordeel 4: De rolgordijnen werken ook nog eens isolerend. Ons huis is wat ouder en naast de maatregelen die wij al hebben getroffen om het klimaat in het huis te regelen, verliezen wij veel vaan de tempratuur. De rolgordijnen werken mee om dit klimaat in stand te houden