Huizenplan
Image default
Woningen

Drie redenen waarom je een vloerkleed in huis wilt

Vloerkleden zijn een must-have in je interieur. Naast dat ze een eyecatcher vormen, bieden ze de volgende drie voordelen.

Vloerkleden hebben een luxueuze uitstraling

Vloerkleden hebben een luxueuze en sfeervolle uitstraling. Je geeft elke ruimte dan ook een make-over door er een vloerkleed in te leggen. Waar je het vloerkleed kunt leggen? Dat is eigenlijk in elke ruimte. Zowel in de woonkamer als in de gang, slaapkamer of werkkamer staat een vloerkleed elegant. Ook in de kinderkamer is een vloerkleed een aanrader zodat de kids comfortabel en in stijl kunnen spelen op hun kamertje.

Laat een ruimte optisch groter lijken

Door met kleuren en contrasten te spelen, kan een vloerkleed een ruimte groter laten lijken. Mocht je juist een kille en grote ruimte wat kleiner en gezelliger willen laten lijken, dan lukt dit ook prima met een vloerkleed. Let in dit geval goed op de kleur en het patroon dat je kiest. Neutrale en aardetinten creëren over het algemeen meer licht en ruimte in huis. Donkere en warme tinten zijn sfeervol en zijn ideaal als je een ruimte enigszins wilt opvullen. Patronen en printjes vormen een opvallend contrast en zijn ideaal als je op zoek bent naar een eyecatcher. Met patronen creëer je bovendien meer kleur en leven in huis.

Altijd warme voeten

Naast dat een vloerkleed stijlvol is, is een vloerkleed praktisch. Zo geniet je altijd van warme voeten als je uit bed stapt of als je op de bank zit. Ook huisdieren vinden het vaak heerlijk om een dutje te doen op een warm en comfortabel vloerkleed. Mocht je kleine kinderen hebben, dan zul je zien dat zij ook vaak te vinden zijn op het vloerkleed. Een vloerkleed is hierdoor een must-have in een warm, gezellig én stijlvol huis.