Huizenplan
Image default
Woningen

Inbraak voorkomen in Rotterdam met goede sloten

Een inbraak is geen pretje. Daarom wil je natuurlijk alles doen om een inbraak te voorkomen. Misschien heb je het al eens meegemaakt, of heeft iemand erover verteld. Dan weet je dat je dat niet wil. Maar wat kan nu allemaal helpen tegen een inbraak? Misschien weet je niet alle dingen die kunnen helpen. Daarom staan hieronder wat tips van een slotenmaker uit Rotterdam. Doe er je voordeel mee.

Zorg voor goede sloten

Als je geen goede sloten hebt, is het heel makkelijk voor inbrekers om binnen te komen. Niet alleen sloten op deuren zijn belangrijk, maar ook sloten op ramen. Als het niet makkelijk gaat, gaan inbrekers vaak al gauw weer weg. Op zoek naar een makkelijkere prooi. Als je een deur hebt waar glaswerk in zit vlakbij het slot, laat dan geen slot plaatsen met een draaiknop of een deurklink aan de binnenkant. Een inbreker zal het glas dan kapot maken en de deur gewoon openen met de knop of klink.

 

Laat geen waardevolle spullen open en bloot liggen

Het is natuurlijk logisch dat je televisie in het zicht staat. Laat dan alleen niet ook je laptop, telefoon en juwelen op de tafel liggen waar iedereen deze kan zien. Dan maak je het voor inbrekers heel aantrekkelijk om binnen te komen. Dat zou natuurlijk zonde zijn, als je het zo makkelijk kunt voorkomen. Als er iets voor het raam ligt, gooit een inbreker gewoon een steen door het raam. Dan kan hij de spullen meteen meepakken en wegwezen.

Laat geen ramen en deuren open staan

Het klinkt heel logisch dat je dit niet moet doen, maar het gebeurt toch heel vaak. Er blijft een raam of deur open staan. Dan maak je het wel heel makkelijk voor een inbreker. Deze loopt dan gewoon naar binnen. Dit wordt insluipen genoemd. Er is dan ook geen inbraakschade. Dat maakt het verzekeringstechnisch ook moeilijk.

Voor meer info :

Gerelateerde artikelen

Huis terughuren na verkoop met Sons Real Estate

Tuinieren als hobby

Je huis verkopen voor de beste prijs met de makelaardij in Hoogeveen