Huizenplan
Image default
Woningen

Infrarood panelen voor hoofd- en aanvullende verwarming

Ben je op zoek naar een energiezuinige verwarming? Met veel soorten verwarmingssystemen die op de markt verkrijgbaar zijn, kan het moeilijk zijn om de juiste verwarming te vinden. Het infraroodpaneel is een van de beste systemen die je kunt kiezen. Dit paneel verbruikt weinig energie en vereist minder onderhoud. Daarom is het zuiniger dan conventionele centrale verwarming. Bovendien is dit verwarmingssysteem milieuvriendelijk omdat het het milieu niet vervuilt. Bij de werking van deze verwarming komen geen schadelijke gassen vrij, zoals CO2. Ze komen ook in veel verschillende ontwerpen. Het kan dus ook dienen als decoratie voor in huis.

Hoofdverwarming

Als je net een huis hebt gebouwd en je hebt geen centrale verwarming, dan kun je infraroodpanelen installeren als hoofdverwarming. Deze elektrische kachel is een beter alternatief dan een traditionele gaskachel. Deze verwarmingspanelen kunnen zonder twijfel worden gebruikt als hoofdverwarming. Je kunt dit systeem ook integreren met je zonnepanelen. Zo kun je meer energie besparen. Als je huis goed geïsoleerd is, hebben de infraroodpanelen maar weinig energie nodig om de temperatuur in elke kamer te verhogen. Zo heb je een aangenaam binnenklimaat zonder veel geld uit te geven aan de energierekening. Deze  verwarmingspanelen kunnen eenvoudig in alle kamers van je huis worden geïnstalleerd. Bovendien is dit verwarmingssysteem duurzaam. De levensduur van dit verwarmingssysteem kan oplopen tot wel 25 jaar.

Extra verwarmingssysteem

Als je een cv-installatie hebt geïnstalleerd, kan het zijn dat je een extra verwarming nodig hebt om direct een aangename temperatuur te creëren. In dit geval zijn infraroodpanelen de beste oplossing. Misschien heb je in de zomer of herfst maar weinig warmte nodig. In plaats van de centrale verwarming aan te zetten, is het beter om gebruik te maken van infrarood verwarming. De warmte die door dit paneel wordt uitgestraald, kan dieper in je huid doordringen. Je voelt je dus direct warmer. In de overgang tussen herfst en winter heb je ook infrarood panelen nodig. Het te vroeg inschakelen van de centrale verwarming in de winter kan leiden tot hoge kosten voor je energierekening. Omdat infrarood panelen een lager energieverbruik hebben, kunnen ze je geld besparen op de maandelijkse rekening. Infraroodpanelen zijn duurzaam. Ze hebben een lange levensduur. Het is de moeite waard om hierin te investeren. Het installeren van zonnepanelen en infraroodpanelen is de beste manier om het huis te verwarmen en tegelijkertijd energie te besparen. Het is ook goed voor het milieu.