Huizenplan
Image default
Bouwen en verbouwen

Verbouwen, wat doe je met het bouwafval?

Na lang sparen of overdenken of je een bouwdepot gaat afsluiten, is de knoop doorgehakt: ‘die verbouwing gaan we realiseren’. Meer ruimte is fijn, maar kan een flinke uitgavepost zijn. Toch kan je hier wel op besparen

Zelf doen of laten doen

De allereerste keus is natuurlijk of je het uit gaat besteden of (deels) zelf doen. Als je een beetje handig bent, kan je best een aantal klussen zelf doen, maar sommige dingen moet je misschien uitbesteden. Zeker als er bouwtechnische eisen zijn, is het vaak beter om een specialist in te huren. Maar ook als je het uitbesteedt, kan je nog vaak veel besparen. Bij een aanbouw kan je bijvoorbeeld de muur zelf weghalen of het gat voor de fundering zelf graven of het bouwafval af (laten) voeren.

Zelf een container huren

Als je afspreekt dat jij zorgt dat het afval afgevoerd wordt, dan kan je dit naar de milieustraat brengen, maar dan moet je wel een auto met trekhaak hebben en een karretje. Voor de veiligheid en de werkruimte is het belangrijk dat afval niet rond blijft zwerven en moet dus gelijk weg. Je moet dus wel direct beschikbaar zijn. Een aannemer bestelt voor het afval meestal een bouwcontainer omdat dat veel tijd scheelt en het afval direct uit de weg is. Dit kan je ook prima zelf doen. Vaak rekent een aannemer een hoger bedrag voor het huren vanwege het werk en om een marge in te bouwen. Als jij een container huurt, dan bespaar je die kosten. Dat kan veel schelen. Er zijn verschillende containerservicebedrijven die vuilcontainers kunnen leveren. Wil je het in 3 klikken op je telefoon bestellen, klik dan hier.

Bespaar niet op gereedschap

Als je zelf bepaalde klussen uit wil voeren, bespaar dan niet op je gereedschap. Goed gereedschap is belangrijk om je klus te doen. Heb je bijvoorbeeld een tegelsnijder nodig, dan kan je er een voor 49 euro kopen of een van 300 euro. Er zit een prijsverschil in voor een reden. Met die van 300 snij je de tegels waarschijnlijk met gemak en breekt hij recht. Met die van 49 moet je meer moeite doen en breekt de tegel verkeerd waardoor je hem weg moet gooien. Zonde van je tijd en geld van de verloren tegel. Je bespaart misschien 1000 euro aan een tegelzetter en als je dan 300 uitgeeft aan een goede snijder, heb je nog steeds 700 bespaart en het eindresultaat is waarschijnlijk beter. Of je huurt er een en dan bespaar je helemaal veel natuurlijk.

https://www.containeronline.nl