Huizenplan
Image default
Woningen

Oud roze bestaat zowel uit lichte als donkere tinten

De meeste mensen schrikken al bij de kleur roze voor op je muur. Dit komt meestal omdat de kleur roze wordt gezien als een kleur die voor meisjes, prinsessen of vrouwelijk gezien wordt. Echte is oud roze een hele mooie rustgevende kleur voor op je muur en kun je de kleur enorm goed combineren met andere kleuren. Oud roze komt in veel verschillende tinten voor. In 2018 is de kleur oud roze (Heart Wood) zelfs door Flexa als kleur van het jaar uitgeroepen. Wees dus niet bang om voor een mooie oudroze kleur te gaan om bijvoorbeeld in de slaapkamer op de muur te gebruiken. Heart Wood is mooie oudroze kleur met een grijze ondertoon. In dit artikel vertel ik over een aantal kleuren en combinaties die je kunt maken voor in huis of de slaapkamer. Je hoeft roze dus niet alleen te gebruiken voor het inrichten van de slaapkamer van je dochter. 

Verschillende combinaties

Je kunt een mooie oudroze kleur kiezen die je zowel op de muur als het plafond schildert. Daarmee kun je mooie zwart metalen elementen of donker grijze elementen mee combineren. Ruslan Kovalchuk, Maryia Chmut en Stephen Tsymbalyuk hebben samen een mooi appartement ontworpen waarbij ze deze combinaties hebben gemaakt. 

Een oudroze tint van Flexa genaamd Mild Plum heeft een iets wat grijze tint. Je kunt de kleur mooi combineren met een houten vloer en  neutrale terracotta bedlinnen. 

Neem een kijkje op de website van Huis Inrichten voor meer combinaties en voorbeelden van prachtige mooie oud roze tinten. De website laat ook nog veel meer andere dingen zien die te maken hebben met het inrichten van je huis. Je kunt er bijvoorbeeld kijken naar andere kleurtinten voor op je muur of in de interieur zoals bijvoorbeeld olijfgroen. Ook kun je er bepaalde meubel inrichtingen vinden zoals hoe je met een wasrek kunt omgaan.