Huizenplan
Image default
Woningen

Stukadoor Nijkerk

Het zijn van een stukadoor is al een eeuwenoud beroep en is tot vandaag de dag erg relevant. Stukadoorsbedrijven hebben de mankracht die beschikken over het talent van deze ambacht om ieder huis of kantoor te maken naar wens. Ook de stukadoors in Nijkerk beschikken over deze kwaliteiten om van elke klus een kunstwerk te maken.

Diensten van Stukadoors in Nijkerk

Stukadoors zijn voornamelijk bekend voor het afwerken van muren of plafonds maar kunnen eigenlijk veel meer dan dat. Naast afwerking is ook reparatie een belangrijk onderdeel. Reparatie kan nodig zijn indien er scheuren in uw muren komen, nadat er brand is geweest of na waterschade of verzakking van uw huis. Bij de stukadoor Nijkerk gaat deze ambacht nog verder dan afwerken of repareren. Hier is zelfs de mogelijkheid om door middel van stucwerk een logo, tekst of afbeeldingen te stucen in uw muur. Dit kan gemaakt worden naar uw gewenste maat.

Stukadoor Nijkerk en zijn technieken

Als u bent gelokaliseerd in regio Nijkerk en de beste stukadoor zoekt voor uw huis, is het belangrijk om te weten hoe de dienst geleverd kan worden. Er zijn verschillende opties voor stucwerk. Er kan gebruik gemaakt worden van Venetiaans pleisterwerk voor exclusiviteit in de wandafwerking of juist een moderne variant genaamd ‘Airless spuiten’. Airless spuiten is een kwalitatief hoog en snelle manier van afwerking wat er voor zorgt dat er geen structuur van een roller of kwast op uw muur te vinden is.

Functies van stucwerk

De functies van stucwerk zijn erg uiteenlopend, ook voor stukadoor Nijkerk. Doorslaand en optrekkend vocht kan worden vertraagd door stucwerk zodat uw woning langer in goede staat blijft. Daarbij heeft het ook een brandwerende functie. Dit is omdat nieuwere stucwerk materialen een brandvertragende eigenschap hebben wat er voor zorgt dat brand minder snel verspreid. Deze veiligheids redenen zijn vaak niet de reden dat mensen kiezen voor een stukadoor maar juist meer voor afwerking, decoratie of reparatie.