Huizenplan
Image default
Woningen

Velvet stoel

De belangrijkste eigenschap die je aan elke stoel in je woning stelt, is dat je er goed op kan zitten. En hij moet natuurlijk ook goed passen bij de rest van je interieur. Door gebruik te maken van velvet als bekleding zorg je er in elk geval voor dat er met het zitcomfort niets mis is. Velvet is een stof die uitstekend geschikt is om er lekker in weg te zakken. Het materiaal voelt heerlijk zacht aan en is verkrijgbaar in elke kleur. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de bekleding snel verslijt, want velvet is ontzettend sterk. Kortom, een velvet stoel is fijn om in te zitten en geeft een mooie eigentijdse uitstraling aan je interieur.

Wat is velvet?

Je kent de term velvet misschien wel uit songteksten, want daarin worden termen als blue velvet gebruikt. Je krijgt daar vaak een warm en zacht gevoel bij. Velvet is de Engelse vertaling van fluweel, dus die associatie is niet zo vreemd. Als je het hebt over een velvet stoel wordt dus een stoel bedoeld met een bekleding met fluwelen stof. Daarvan is bekend dat die een mooie zachte glans heeft. Een ander kenmerk van fluweel is, dat de kleur sterk kan wijzigen als de haren van de bekleding een andere kant op worden geveegd.

Hoe wordt velvet gemaakt?

De grondstof voor fluweel is katoen of zijde. Dat wordt geweven tot een stof. De prijs per vierkante meter is afhankelijk van de grondstof. Je kunt wel nagaan dat velvet van zijde duurder is dan velvet van katoen. Het specifieke effect van de haartjes op velvet bekleding ontstaat door de manier van weven. Dat wordt zo gedaan dat er kleine lusjes ontstaan, die vervolgens worden doorgesneden. Daardoor krijg je super dunne haartjes. Die zorgen ervoor dat de stof heel zacht aanvoelt. Verwar velvet niet met velours. Dat lijkt hier sterk op, maar is minder zacht.

Welke stoel is er in velvet?

Als bekleding voor stoelen is velvet één van de populairste stoffen. Je kunt elk type stoel kopen met een velvet bekleding. Omdat velvet in elke kleur te maken is, is het assortiment aan velvet stoelen heel erg groot. Het maakt ook niet uit of je op zoek bent naar eetkamerstoelen, fauteuils of banken; ze zijn allemaal verkrijgbaar in velvet. Wie het aandurft om statements te maken moet eens kijken naar roze velvet. Dat is een heel opvallende kleur, die in de afgelopen jaren trendy is geworden. Dat is niet zomaar een hype, want met een roze velvet stoel maak je echt een mooi accent in je interieur.

 

Velvet stoel kopen? Kijk dan eens op Naduvi.nl