Huizenplan
Image default
Bedrijven

Uitgaven bij uit huis gaan

Er zitten ontzettend veel voordelen aan uit huis gaan, maar helaas zijn er ook een aantal nadelen. Een van die nadelen zijn de kosten. Wanneer u uit huis gaat zijn er een aantal vaste uitgaven die elke maand terugkomen. Daarnaast moet u natuurlijk een inboedel gaan aanschaffen. In deze blog bespreken we een aantal grote uitgaven waarmee u te maken krijgt als u uit huis gaat.

Hypotheek of huur

Laten we maar beginnen met de grootste kostenpost. De hypotheek of huur is een kostenpost die maandelijks terugkomt. Zeker in deze periode, wanneer de huur- en huizenprijzen torenhoog zijn, is het belangrijk om dit financiële risico goed te overwegen. Bij huur komen vaak nog servicekosten. Daarnaast moet u goed opletten of de huurprijs inclusief of exclusief gas, water en licht is.

Gas, water en licht

Ook de gasprijzen zijn de afgelopen maanden behoorlijk gestegen. Op dit moment is er maar een beperkt aanbod aan contracten. Met een variabel tarief weet u niet welk bedrag er elke maand van uw rekening wordt afgeschreven. Deze kosten komen in de meeste gevallen nog boven op de hypotheek of huur.

Witgoed Stein

Een grote kostenpost waar veel mensen zich in vergissen is de aanschaf van witgoed Stein. Onder witgoed Stein vallen bijvoorbeeld de wasmachine en droger, maar ook een vriezer is bijna essentieel wanneer u uit huis gaat. Ook kleine huishoudelijke apparaten zoals een strijkijzer en koffiezetapparaat vallen onder witgoed Stein. Wanneer u deze bedragen gaat optellen komt u erachter dat dit een flinke kostenpost is.

Verzekeringen

Er zijn een aantal verzekeringen die u moet regelen wanneer u uit huis gaat. Zo is het verstandig een inboedelverzekering af te sluiten. Daarnaast kunt u een WA-verzekering afsluiten. Deze verzekering dekt schade die door u zelf of uw gezinsleden wordt gemaakt bij anderen.

https://mentenmetaal.nl/oud-ijzer-stein/