Huizenplan
Image default
Woningen

Waarom kiezen voor vitrage gordijnen?

Vitrage gordijnen zijn lichtdoorlatend en worden vaak gebruikt om de privacy in een ruimte te verbeteren. Deze type gordijnen worden ook wel glasgordijnen of doorzichtige gordijnen genoemd. Vitrage gordijnen zijn de gordijnen om sfeer te creëren in je huis. Wil jij weten waarom deze gordijnen goed in jouw huis passen en welke voordelen eraan verbonden zijn? Lees dan snel verder!

Vergroot je privacy

Niks is vervelender dan dat je rustig op de bank zit na een drukke dag en er mensen vanop straat zomaar naar binnen kunnen kijken. Je zit ten slotte in je eigen huis en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Door voor vitrage gordijnen te kiezen, kan de inkijk in je woning verkleind worden. Door de transparantie van de gordijnen is het nog wel mogelijk om van binnen naar buiten te kijken, maar niet meer van buiten naar binnen. Deze gordijnen zijn dus ideaal voor aan de straatkant en garanderen zo op die manier je privacy. Mensen kunnen niet meer naar binnen kijken en jij kunt gewoon genieten van je vrije tijd thuis.

Vitrage maakt je kamer af

Een kamer zonder raamdecoratie is natuurlijk mogelijk. Toch geeft het hebben van vitrage een extra gezellige sfeer aan je kamer. Met gordijnen voor de ramen krijg je toch een bepaald beschermd gevoel. Zoals al eerder beschreven in dit blog, biedt vitrage je privacy. Je kunt zelf precies bepalen hoe ver je je gordijnen dicht doet, om zo voor jezelf de gewenste sfeer te creëren. Wil je graag nog zon in je kamer hebben schijnen, dan laat je je gordijnen open. Ben je niet zo in de stemming voor al dat felle zonlicht, dan doe je je gordijnen gewoon dicht. Al met al maken vitrage gordijnen je je kamer helemaal af. En bovendien is een kamer zonder raamdecoratie toch best een beetje saai.

Combinaties zijn mogelijk

Vaak worden vitrage gordijnen gecombineerd met andere soorten raamdecoratie. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan vitrages in combinatie met verduisterende gordijnen. Door deze combinatie wordt je privacy nog extra vergroot. Ook kun je er dan voor kiezen om je kamer volledig te verduisteren. Het combineren van vitrages met rolgordijnen is ook een mogelijkheid. Met rolgordijnen kun je perfect de mate van privacy en lichtinval bepalen. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer combinaties mogelijk. Het ligt er maar net aan waar je voorkeur naar uit gaat en wat het beste binnen jouw interieur past.

Bescherm je kamer tegen de zon

Niets is vervelender dan felle zonnestralen in je huis als je daarvoor even niet in de stemming bent. Vitrage gordijnen filteren het daglicht, maar maken je kamer niet donker. De felle zonnestralen worden verzacht door deze gordijnen. De vitrage gordijnen maken het mogelijk om op een natuurlijke manier een rustgevende en huiselijke sfeer te creëren met een aangename lichtinval. Zo komt er dus een perfect mate van zonlicht naar binnen, maar wordt je kamer niet helemaal verduisterd. Bepaal zelf hoeveel zonlicht er bij jou naar binnen schijnt.

Jouw vitrage op maat gemaakt

Alle vitrage van ilumio wordt op maat gemaakt. Of je nou gaat voor vitrage tot de vensterbank of vitrage tot de grond, alles is mogelijk. Zo past je vitrage altijd perfect voor het raam en hoeft deze na afloop niet meer ingenomen te worden. Ilumio biedt een ruime keuze aan kleuren en maten, zodat er altijd een vitrage is die perfect binnen jouw interieur past. Voor vitrage gordijnen of andere soorten raamdecoratie kun je terecht bij ilumio raamdecoratie. Twijfel niet en maak jouw interieur af met vitrage of natuurlijk een ander soort raamdecoratie!