Huizenplan
Image default
Woningen

Wat is een expat?

Er is nog veel onduidelijkheid over het begrip expats. Veel mensen halen de woorden expats en emigranten door elkaar. Toch is er een duidelijk verschil tussen beide begrippen. Een expat is iemand die een tijdelijke verblijfplaats heeft in een ander land met een andere cultuur. Emigratie gaat echt over iemand waarbij mensen hun geboorteland verlaten om vervolgens (permanent) in een ander land gaan wonen en werken. Bij een expat is het wel echt de bedoeling dat ze tijdelijk blijven en wanneer hun werk erop zit het land weer verlaten. Ondanks dat er een aanzienlijk verschil zit tussen beide begrippen, worden beide begrippen vaak door elkaar gebruikt. Desalniettemin is er in de afgelopen jaren wel iets meer nuance ontstaan tussen beide begrippen. Het is daarnaast niet per se uitgesloten dat expats in het land waar ze werken blijven. Hoewel dit echter niet de bedoeling is, kan dit in de praktijk wel voorkomen. Zo kan een expat bij een bedrijf een vast contract krijgen of kan het een gezin beginnen op de nieuwe locatie. Het verschil tussen beide begrippen zit hem dus vooral in de intentie van het werk.

Een huis voor een expat

Wanneer een expat naar een nieuw land vertrekt, heeft het daar natuurlijk wel een verblijfplek nodig. Bekijk het als volgt, wanneer een werknemer van een bedrijf in Spanje tijdelijk voor het werk in Nederland moet verblijven, heeft het wel een goede huisvesting nodig waar deze persoon kan werken en wonen. Hierbij is het belangrijk dat deze persoon dicht bij het kantoor gevestigd is en dat het qua vervoer makkelijk is. Zo is het voor deze persoon bijvoorbeeld prettig om dicht bij een snelweg te wonen of bij een basisschool waar de kinderen les kunnen krijgen. Het verkrijgen van een huis is voor een expat niet makkelijk. Deze komt in een onbekend land en moet dan een huis vinden. Gelukkig zijn daar speciale makelaars voor. Deze helpen de expats aan een huis en zorgen ervoor dat deze op de gewenste locatie kunnen wonen. Zo is verhuurmakelaar Den Haag gespecialiseerd in expats en kan het helpen bij het verkrijgen van een woning. Daarnaast is het grote voordeel dat deze makelaars de markt goed kennen. Dit is vooral het grootste voordeel voor de expats, omdat zij op een totaal onbekende markt komen.

Hoe helpt de makelaar een expat?

Het grootste voordeel van een makelaar is dat deze de markt goed kent. Verder helpt de makelaar de expat natuurlijk ook met andere zaken. Denk hierbij aan het regelen van de bezichtigingen, de onderhandelingen en al het administratieve werk. Wanneer een expat vanuit het buitenland komt, zijn er natuurlijk heel andere regels die gelden dan in hun eigen land. Daarom is het verstandig dat een makelaar hierbij helpt. Het is voor een expat wel verstandig om een makelaar te kiezen die werkt in het gebied waar de expat wilt werken. Komt deze bijvoorbeeld te werken in Voorburg, dan is het verstandig dat deze kiest voor makelaar Voorburg.

https://www.expatresidence.nl/